Večinski del, prek 1,6 milijarde evrov prihodkov, so še vedno ustvarili v Sloveniji, med vsemi trgi, na katerih je prisoten, je po zaslugi povezave z verigo Rodić največjo rast zabeležil v Srbiji, kjer so v primerjavi z letom 2005 prihodke povečali za kar 172 odstotkov. Prav od srbskega trga Mercator največ pričakuje tudi letos, saj naj bi na trgu ustvarili prek 370 milijonov evrov prihodkov, kar je za nekaj manj kot 250 milijonov evrov več kot lani. Preostali trgi naj bi po načrtih Mercatorjeve uprave prav tako rasli, a bolj zmerno. Na Hrvaškem računajo na okoli 20 milijonov evrov več prihodkov, v Bosni na sedem, medtem ko naj bi v Sloveniji zaradi vstopa novih konkurentov in širitve obstoječih pridelali le za dva milijona ali za dober odstotek več prihodkov kot lani. Celotna skupina bo po načrtih prihodke tako skupaj povečala za 13 odstotkov in ohranila približno enak poslovni izid obračunskega obdobja, to je 30 milijonov evrov čistega dobička, medtem ko bo za naložbe namenila kar 200 milijonov evrov.

Debeljak poudarja, da razmišljajo tudi o širitvah na druge trge v jugovzhodni Evropi, denimo Romunijo, Bolgarijo in Albanijo, vendar tam ne načrtujejo naložb pred letom 2010. Namesto tega se bodo bolj posvetili krepitvi obstoječih naložb, in sicer na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji, ter vzpostavitvi centrov v Makedoniji in Črni gori. Povezovanja konkurence na Hrvaškem, kjer bosta sodelovala Delta in Agrokor, se Debeljak ne boji. "Povezovanje se bo zgodilo na vseh trgih. Sami proučujemo vrsto možnosti za povezovanja na Hrvaškem in v Bosni. Glede na to, da sta Delta in Agrokor že naša konkurenta, menim, da vpliva na naše poslovanje ne bo," pravi Debeljak. Konkretnih imen trgovcev, s katerimi se pogovarjajo, Debeljak ni želel razkriti, ker to "ni v poslovni politiki Mercatorja".

Med pomembnejšimi cilji za 2007 član uprave Peter Zavrl izpostavlja zmanjševanje števila Mercatorjevih logističnih centrov za oskrbovanje prodajaln s sedanjih 17 na največ tri, pri čemer bo logistični center v Domžalah služil kot centralni distribucijski center.