Sliko, gre za Cezanneovo mladostno delo, je ponovno odkrila umetnostna zgodovinarka in velika poznavalka umetnikovih del ter kustosinja razstave Francesca Bardazzi. Slika je eno izmed tridesetih Cezanneovih del, ki jih je zbral premožni ameriški zbiralec florentinskega porekla Egist Paolo Fabbri. V palači Strozzi bo ob njej od začetka marca mogoče občudovati še več Cezanneovih del iz Fabbrijeve zbirke.

Slika sodi med Cezanneova zgodnja dela

Sliko, ki se je po šestih desetletjih ponovno pojavila v javnosti, je po zatrjevanju Bardazzijeve Cezanne najverjetneje naslikal med letoma 1860 in 1870, v času, ko je obiskoval pariški muzej Louvre, kjer je kopiral mojstrovine iz starejših obdobij, predvsem dela beneških slikarjev.

Po razstavi leta 1945 je slika izginila

Javnost je sliko imela nazadnje priložnost videti leta 1945 na razstavi v florentinski palači Pitti, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled. Bardazzijeva je ob sliki odkrila tudi nekaj dokumentarnega gradiva, med drugim pismo, ki ga je Cezanne leta 1899 pisal Egistu Paolu Fabbriju, ter fotografijo, na kateri je moč videti Cezannea v družbi slikarja Camillea Pissaroja.