Cerkveno sodišče na prvi stopnji je njegovo zahtevo zavrnilo, toda možak se je pritožil. Drugostopenjsko sodišče je samo potrdilo odločbo prvostopenjskega. Zdaj se je razočarani soprog pritožil na vrhovno sodišče, ki pa odločitve še ni sprejelo.

Gre za še enega v vrsti nenavadnih primerov, ki jih mora reševati vrhovno vatikansko sodišče, ki je edino pristojno za razveljavitev krščanskega cerkvenega zakona. Razlogi za cerkveno ločitev, ki jih v Vatikan pošiljajo verniki, so mnogoteri. Tako ženske na primer pogosto zahtevajo ločitev, ker jim dejstvo, da imajo za moža „maminega sinka“, zakon dela nevzdržen. „Cvetka“ pa je bil Italijan, ki se je hotel cerkveno ločiti zato, ker je žena po poroki prehala paziti na svoj zunanji izgled, pa se je možak počutil dovolj ogoljufanega, da ji pokaže vrata.

Papež Benedikt XVI. je sodnike, ki se ukvarjajo s cerkvenimi razvezami, opozoril, da morajo biti pri tem skrajno previdni in strogi. Z razveljavitvijo cerkvenega zakona, enega od sedmih zakramentov krščanske cerkve, cerkev odloči, da zakon nikoli ni bil veljaven in da v resnici nikoli ni obstojal. Utemeljeni razlogi zanj so lahko psihološka nezrelost partnerja v trenutku sklenitve zakona, prisilna poroka in neopravljanje zakonskih dolžnosti.