Indonezijsko letalo, ki je izginilo na poti med otokoma Javo in Sulawesijem, je prevažal 102 potnika in člana posadke. Dodajmo, da je plima nekatere dele omenjenga boeinga, ki so jih tamkajšnje oblasti našle na obali Sulawesija, že odplavila na odprto morje. Ameriško veleposlaništvo v Džakarti je obenem sporočilo, da je njihova ladja že locirala signal črne skrinjice, ki bo morala pojasniti podrobnosti, kaj se je med letom z indonezijskim letalom sploh dogajalo.

Indonezijske oblasti že preučujejo vremensko napoved za naslednje dni, saj želijo iz morskih globin čimprej izvleči črno skrinjico. "Soočamo se še z eno težavo, saj ne posedujemo takšnih naprav, ki bi lahko izvlekle predmet iz take globine," pravi Setio Rahardjo, predstavnik indonezijske komisije za varni transport. "Narediti moramo načrt, kasneje pa bomo povabili še kakšno državo k akciji, na primer ZDA," še dodaja.

Dodajmo, da reševalna akcija za omenjenim letalom, ki je izginil prvega januarja poteka že četrti teden. Indonezijske oblasti še vedno pogrešajo večino potnikov.