"Ne gre samo za Pirate Bay, gre predvsem za to, da bi imeli državo brez zakonov za zaščito avtorskih pravic," je dejal eden od upravljalcev spletne strani, ki se je predstavil le z imenom Peter. Skupina upravljalcev spletne strani bo po njegovih besedah proučila vsako razpoložljivo območje v mednarodnih vodah, da bi doseglo omenjeni cilj.

Za nakup Sealanda zbirajo prispevke uporabnikov

Tako je že vzpostavila spletno stran http://buysealand.com/, ki ima obliko foruma in je namenjen zbiranju sredstev za nakup Sealanda, nekdanje britanske pomorske ploščadi, ki stoji okrog 10 kilometrov od vzhodne obale Velike Britanije in katere prebivalci jo razglašajo za samostojno državo. Zaenkrat Sealanda ni priznala še nobena država.

Pirate Bay dnevno obišče 1,5 milijona ljudi

V kolikor ne bo uspel nakup Sealanda, bo Pirate Bay poskusil kupiti kakšen drug majhen otok. Pirate Bay, ki je švedskega izvora in je lani že imel opravka z organi pregona, ima sicer okrog 1,5 milijona uporabnikov dnevno. Njegovo delovanje temelji na protokolu za medsebojno izmenjavo datotek BitTorrent. Deluje torej kot iskalnik oziroma zbirališče datotek torrent, kar pomeni, da uporabnike le usmerja do spornih datotek, sam pa jih na svojih strežnikih ne gosti.