Odprta je večina smučarskih prog, ki so urejene in dobro pripravljene.

"Kljub za ta letni čas visokim temperaturam, ki ne dajejo pravega občutka zime, je na Krvavcu smuka odlična. Naravnega snega na smučišču ni veliko, vendar so smučarske proge s pomočjo umetnega zasneževanja pokrite z zadostno snežno odejo," je pojasnil Luka Vrančič, vodja komerciale in marketinga RTC Krvavec.

Izdelali 200.000 kubičnih metrov umetnega snega

"Tudi za izdelavo umetnega snega so potrebne ugodne vremenske razmere, ki jih v letošnji zimi ni veliko - temperatura zraka mora biti minimalno dve stopinji pod ničlo ob čim nižji vlagi in s čim manj vetra. Za izdelavo umetnega snega je potrebna voda, ki je na Krvavcu ni, zato jo črpamo iz reke Kokre v akumulacijsko jezero na Zvohu. Od tod spustimo vodo v snežne topove. Z njimi lahko zasnežimo približno 85 odstotkov vseh smučarskih prog na Krvavcu. Od začetka letošnje zime smo izdelali že več kot 200.000 kubičnih metrov kompaktnega snega," je povedal Luka Vrančič.

Obiskovalci lahko na Krvavcu uživajo v pravi smučarski idili. Proge so razgibane in primerne za smučarje rekreativce in tekmovalce. Bogata dodatna ponudba šole smučanja, izposoje in servisa smučarske opreme, poligon za začetnike in otroška igrala razveselijo in privabijo tudi številne smučarje začetnike. Prijetno ozračje je na Krvavcu vsak dan, živahno pa postane predvsem vsak konec tedna, ko so pri gostincih na smučišču organizirane številne snežne zabave, ki dodatno popestrijo dogajanje na tem priljubljenem slovenskem smučišču.

Veliko Hrvatov, Italijanov in Madžarov

"V prvih tridesetih dneh letošnje sezone nas je obiskalo več kot 50.000 smučarjev. Večinoma so to enodnevni smučarji iz Slovenije, ki izrabijo bližino smučišča in ugodne smučarske razmere. Vendar pa je Slovencev, dnevnih obiskovalcev, v letošnji sezoni manj. Relativno se je povečalo število tujih obiskovalcev, ki prihajajo predvsem iz sosednje Hrvaške, Madžarske in Italije. Vse več je tudi turistov iz Anglije in drugih evropskih držav. Večinoma so nastanjeni v prenočitvenih objektih na smučišču, v dolini, nekateri pa se z organiziranimi avtobusi vozijo iz Ljubljane, Bleda in Bohinja," je še povedal Luka Vrančič.

Smučarska vozovnica Rogla-Krvavec je enotna smučarska vozovnica in velja na smučiščih Rogla in Krvavec, kar so obiskovalci dobro sprejeli. Prijazen za obiskovalce je tudi urnik obratovanja smučišča in žičniških naprav. Kabinska žičnica obratuje od 8. do 17. ure vsak dan od začetka do konca smučarske sezone, naprave na smučišču začnejo z obratovanjem 15 minut pozneje, tako da je na Krvavcu mogoče smučati že ob 8.15.

Dodatne informacije dobite na Krvavcu: po telefonu na 04 2525-911 ali na www.rtc-krvavec.si. Pred obiskom smučišča lahko preverite snežne razmere na Krvavcu na spletni strani, po snežnem telefonu ali žive slike na Gorenjski TV in kabelski Info TV. Vabljeni na smučarjem prijazno in nasmejano smučišče!