Ker je nosilna tema letošnjega festivala, ki bo potekal od 22. januarja do 17. februarja v Ljubljani, pojem in fenomen smrti v sodobni družbi, se temu pridružuje tudi omenjeni natečaj, namenjen podobam minevanja, končnosti, trenutka in časa.

Strokovna žirija, ki jo bodo sestavljali urednik Dnevnikove fotografije Tomaž Skale, vodja fotografske galerije Photon Dejan Sluga in pisatelj Dušan Šarotar, bo izmed prispelih fotografij izbrala petdeset najboljših, ki bodo objavljene na spletnih straneh Študentske založbe (www.studentskazalozba.si), hkrati pa bo izbrala tudi petnajst fotografij, ki se bodo uvrstile v ožji izbor. Te bodo v času festivala objavljene v našem časopisu, od 15. februarja do 10. marca pa bodo razstavljene tudi v Galeriji Photon.

Nagrajenci natečaja bodo znani 14. februarja ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma na okrogli mizi z naslovom Podobe minevanja. Tri glavne nagrade, ki jih podeljuje naša časopisna hiša, so digitalni fotoaparat canon powershot A630 in dve knjigi Nikolaja Pečenka z naslovom Fotografirajmo digitalno.