Znotraj ograje so se namreč znašli veliki zabojniki, gradbena mehanizacija, tovorna vozila, mimoidoči naj bi opazili tudi zeleno kemično stranišče, ki ga je pred kratkim zamenjala lesena, poljskemu stranišču podobna utica.

Ker gre za skladišče v Vodovodni ulici, ki jo že ime izdaja, da voda in vodna zajetja niso daleč, so ukrepali tudi domžalski inšpektorji. A so morali ugotoviti, da je prvo od štirih bližnjih črpališč na domžalskem polju oddaljeno več kot petdeset, čeprav manj kot sto metrov. Dovolj, da so lahko ukrepali le zaradi neprimernega odlaganja in neprimerne uporabe kmetijskega zemljišča. Tudi na občini, z županom Tonijem Dragarjem na čelu, menijo, da so storili, kar je v njihovi pristojnosti.

Najbolj ozaveščene Domžalčane pa kljub temu precej skrbi, kaj bo z njihovim poljem in vodnimi zajetji, ki oskrbujejo z vodo celotne Domžale. Ne nazadnje pa jih skrbi tudi nemoč oziroma neučinkovitost inšpekcijskih služb in občinskih oblastnikov, ki bolj ali manj le ugotavljajo, da tega tam sicer ne bi smelo biti, kaj več od blage kazni za nepravilno odlaganje in uporabo kmetijskega zemljišča, pa ne zmorejo izreči.