Bo Turk vodil Golobičevo stranko?

Na spletni strani podmladka SLS lahko najdemo poziv k širjenju plakatov, ki namigujejo, da naj bi golobičevo stranko vodil nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN, Danilo Turk. Le-ta je za RTVSLO izjavil, da o vodenju ne ve ničesar in da je za vse to izvedel šele danes. "Nihče od podmladka me ni nič vprašal, pa bi me lahko," je izjavil Turk.

Podmladek SLS s plakati proti enoumju

Podmladek SLS Nova Generacija je začel z akcijo lepljenja plakatov po vsej Sloveniji, s katero se želi "boriti proti novemu enoumju". Bojda naj bi nekdanji generalni sekretar LDS v Dnevniku izrazil "močne diktatorske težnje".

Golobič je po izstopu iz LDS v Dnevniku sredi decembra predstavil svojo novo politično strategijo, je zapisano na spletni strani Nove generacije. V tem pogovoru Golobič napoveduje novo obdobje v slovenski politiki. "Ko natančneje preberemo posamezne dele intervjuja, zasledimo v njem močne diktatorske težnje. Iz omenjenega intervjuja izhaja, da smo vsi, ki se ne strinjamo z Gregorjem Golobičem, ali neumni ali pa pokvarjeni." Neumna in pokvarjena je tudi večina volivcev, ki se na referendumu odloči drugače, kot meni Gregor Golobič, da je prav.

"Zaradi tega moramo Gregorju Golobiču preprečiti popolno oblast," pozivajo v podmladku ljudske stranke. "Slovensko javnost, ki je za Golobiča neumna in ne sme misliti s svojo glavo, ampak mora delati tako, kot on misli, da je prav, moramo seznaniti z razsežnostmi in posledicami njegovih usmeritev. Sedaj je pravi čas. Moramo se organizirati in preprečiti škodljive posledice Golobičeve politične strategije."