»Novih deset strani vsebuje podatke o Lennonovih povezavah z levičarji in mirovnih dejavnostih v sedemdesetih letih, ne govori pa o britanski vladi, ki ga je imela za grožnjo,« je dejal zgodovinar Jon Wiener, avtor Lennonove biografije.

Dokumenti odkrivajo, da sta dve levi gibanji od glasbenika zahtevali denar, a jima ni hotel pomagati. FBI je leta trdil, da je podatke iz tega poročila dobil od vlade ter da bi se Britanija lahko maščevala ZDA, če bi pricurljali v javnost.

»Dvomim, da bi Tony Blair napadel ZDA zaradi objave teh dokumentov,« meni Wiener in poudarja, da je bilo tako dolgotrajno zadrževanje teh dokumentov absurdno. Prvič jih je zahteval leta 1981, nekaj mesecev po tistem, ko se je odločil napisati biografijo, ker ni imel dostopa do njih zaradi oznake »zaščita nacionalne varnosti«.

Leta 1997 je uspel pridobiti velik del zahtevanih papirjev, zadnjih deset strani poročila pa je po sodni poti izterjal leta 2004. Iz dokumentov je razvidno, da je FBI nadziral Lennona v letih 1971 in 1972.