Profesor Michel Audran, nekdanji vodja francoske nacionalne protidopinške agencije, prav tako trdi, da so primeri z dopingom v nogometu tako redkoštevilni, ker odgovorni pri tem športu nočejo izvajati krvnih testov pri igralcih. Evropski prvaki iz Barcelone in devetkratni zmagovalci lige prvakov iz Reala so se znašli pod drobnogledom zaradi objavljenega članka v francoskem časniku, kjer jih povezujejo z dopingom.

V članku časopisa Le Monde je bilo namreč zapisano, da so bili omenjeni klubi povezani z »zloglasnim« španskim športnim zdravnikom, Eufemianom Fuentesem, ki je eden izmed glavnih akterjev kolesarske dopinške afere in je pod preiskavo zaradi suma, da je vodil razpredeno dopinško mrežo, ki se je ukvarjala tudi s krvnim dopingom. Seveda sta oba kluba kategorično zanikala te trditve.

Vseeno pa Audran meni, da se nogomet ne more izogniti fenomenu, ki ima sicer nekoliko daljšo tradicijo v vzdržljivostnih športih kot sta kolesarstvo in tek na smučeh. Pri tem je pojasnil, da o dopingu v nogometu ničesar ni moč slišati zato, ker se odgovorni ne potrudijo dovolj, da bi ga izkoreninili. »Ne poznam vrhunskega športa, ki bi se lahko izognil dopingu. Prav zato se mu nogomet, ki ima celo podvojeno število tekem v primerjavi z ostalimi športi, prav tako ni izognil. Krvne transfuzije namreč v nogometu niso nič novega. O tem smo že slišali že pred časom.«

Le Monde je objavil tudi intervju s Fuentesom, v katerem je Španec trdil, da ga je Barcelona dvakrat skušala najeti. »Želeli so enake stvari, kot vsi ostali športniki: zdravniški nadzor nad igralci, izvajanje testov in optimizacijo njihovih nastopov, nasvete pri izogibanju poškodbam in kako odložiti občutek utrujenosti na kasnejši čas,« je povedal Fuentes.