Pisatelj Robert Jobson je že napisal knjigo z naslovom »Williamova princesa«, ki govori o Kate, za katero je pisatelj prepričan, da bo nekoč kraljica Katarina. Glede na to, da tudi Kate ni »modre krvi«, Jobson v njej vidi ljudsko princeso, ki bo šla po stopinjah princese Diane.

Pisatelj je prepričan, da je kraljeva družina Kate dobro sprejela in, da jih ne moti, da ni aristokratinja. Kate je namreč že večkrat srečala kraljico in tudi princ Charles jo šteje za članico družine. Povabljena je bila na družinske poroke, zimske počitnice, konjske dirke in podobna »kraljevska« srečanja. Očitno jo obravnavajo kot »dekle za oženiti«. Medtem ko Chelsea, dekle princa Harryja, takih povabil za sedaj še ni bila deležna.

Kljub temu pa se o 24-letni Kate zelo malo ve. Je tiha in ne mara dajati izjav za medije. S princem se je spoznala na Univerzi St. Andrews, kamor se je tisto leto, ko je princ naznanil, da se bo vpisal tja, želelo vpisati več deklet kot kadarkoli prej. Kate je s princem najprej prijateljevala, čeprav se je videvala z drugim fantom. Vendar pa so njeni prijatelji povedali, da ji je bil princ že od nekdaj všeč. Jobson pravi, da ima Kate zelo pomirjujoč vpliv na Williama, vendar ga tudi zabava.