Marsikateremu moškemu, ko zagleda žensko, se pogled najprej ustavi na nogah, še posebej, če je pripadnica nežnejšega spola v spodnjem perilu. Najverjetneje je bil tudi to razlog, da je podjetje Pretty Polly naredilo raziskavo, s katero je želelo izvedeti, katera ženska "poseduje" najlepše noge na svetu.

Ker želi omenjeno podjetje izdati novo kolekcijo spodnjega perila, je v svojo raziskavo vključilo 3000 anketirancev, med katerimi je bilo enako število žensk kot moških, ki so se morali opredeliti do "slavnih" ženskih nog.

Na vrh lestvice se je zavihtela angleška manekenka Kelly Brook, ki je postala znana ravno zaradi njenih privlačnih oblin. Za njo so se uvrstile Kate Moss, Beyonce, Cameron Diaz, Mischa Barton, Paris Hilton, konec lestvice najlepših nog pa je zaključila Christina Aguilera.

Zanimivo je, da se je na dnu lestvice znašla Victoria Beckham. Bivša članica skupine Spice Girls in žena nogometaša Davida Beckhama je namreč prejela največ glasov "za najgrše ženske noge". Nekateri angleški mediji ob tem poudarjajo, da so se anketriranci najverjetneje tako odločili, ker naj bi imela Victoria presuhe noge. V zadnjem času pa ji ni šel na roko niti angleški rumeni tisk, ki je vsakodnevno poročal, da ima Victoria težave z anoreksijo. Za njo sta se na "neugledni" lestvici znašli Nicole Richie in, verjeli ali ne, Madonna.