Slogan, ki spremlja težko pričakovan album, se glasi: »Beatli, kakršnih še niste slišali«. Preden bodo navdušenci pohiteli po svoj primerek ploščka, ki bo v prodaji po vsem svetu od 20. novembra, bodo glasbene postaje premierno predstavile nove različice njihovih klasičnih uspešnic.

Glasba z novega albuma je nastala za predstavo Love, ki jo je v Las Vegasu postavila znana gledališka družina Cirque de Soleil. Paul McCartney, Ringo Starr ter soprogi preminulih dveh članov skupine, Yoko Ono in Olive Harrison, so zaprosili producenta skupine, sira Georga Martina, da naredi eksperimentalne mikse originalnih posnetkov slavne četverice. George Martin in njegov sin Giles sta s pomočjo arhivskih posnetkov poleg glasbe za predstavo naredila še zgoščenko.

McCartney in Starr se dogovarjata o skupnem nastopu na uvodni prireditvi ob razglasitvi Liverpoola za evropsko mesto kulture prihodnje leto. To bi bilo veliko doživetje za vse meščane, saj so The Beatles v svojem rojstnem mestu zadnjič igrali sredi šestdesetih let.