Petrovčičeva je 9. oktobra v pismu vršilcu dolžnosti odgovornega urednika informativnega programa TVS Rajku Geriču zahtevala pisno potrditev tega, kar ji je povedal ustno - da ne bo več avtorica Utripa, da dela slabo, da imajo uredniki veliko pripomb na njeno delo in da se mora z urednico Metko Lajnšček pogovoriti koliko, če sploh, bo še delala v dnevno-informativnem programu.

Odgovora ni dobila

Vida Petrovčič odgovora na pismo ni dobila, povedala pa je, da še vedno ne pripravlja prispevkov za oddaji Dnevnik in Odmevi, kljub temu, da ima v pogodbi zapisano drugače. Formalne prepovedi sicer nima, v praksi pa gre za suspenz, je še dodala.

"Medijski popravek po novem"

Povod za zaplet je bila oddaja Utrip, v kateri je Petrovčičeva 7. oktobra med drugim povedala, da je "nova politična elita tudi pokazala, kako je videti medijski popravek po novem". Tako je komentirala izjavo finančnega ministra Andreja Bajuka, ki nekaj dni pred tem ob vključitvi v oddajo Dnevnik ni odgovoril na vprašanje Petrovčičeve, ampak je izjavo izkoristil za popravek.

Gerič: Petrovčičeva dela slabo

Gerič nasprotno trdi, da Petrovčičeva ni suspendirana, za dnevno-informativni program pa po njegovih besedah ne dela več, ker so na uredniškem kolegiju informativnega programa ocenili, da dela slabo. Tako ne gre le za njegovo oceno, je dejal

Na vprašanje o Utripu je ocenil, da je bila oddaja narejena slabo, enostransko in neprofesionalno, ni pa bila ključen razlog za to, da Petrovčičeva ne dela več za dnevno-informativne oddaje. Gerič je ponovil, da je šlo za na uredniškem kolegiju "verificirano" oceno, da dela slabo.