Med britanskimi bandi leta 1994 je Oasis uspel največji met. Z Blur in Suede namreč predstavljajo jedro brit-popa, ki so lansirali to zvrst glasbe na vrh vseh glasbenih lestvic.

Oasis so zmešali trdoto rocka Rolling Stones in The Who z zelo "Mi smo novi Beatli" besedili, svoj prvi preboj pa so dosegli z singlom "Supersonic", ki mu je sledil album (What's the Story) Morning Glory? - drugi največji album britanske glasbene zgodovine.

Sedaj se piše leto 2006 in skupina ima za sabo kar nekaj kilometrine, kar se na albumu "Stop the clocks" tudi opazi. Dvojna plošča tako nosi osemnajst pesmi, med njimi pa so tako klasike tipa "Wonderwall", "Don`t look back in Anger" in "Morning Glory", kot tudi dokaj neznane pesmi tipa "'Rock'n'Roll Star" in "Talk tonight".

Če ta plošča pomeni dodatno vstajenje skupine, ki so ga začeli z "Don`t believe the truth" pred enim letom, potem so Oasis na dobri poti k stari slavi. Lahko pa je razlog izdaje samo želja po nekaj več cekinih v že tako polni malhi skupine Oasis.