Avtomobilski strokovnjaki trdijo, da je zelo težko najti pomanjkljivost na prestižnem vozilu, kot je ravno BMW-jev M5, a so bili kljub temu "staromodni" vozniki razočarani nad polavtomatskim menjalnikom, ki jim ga je nudil ta mogotec.

Zakaj se je nemški proizvajalec odločil za tovrstni ukrep, ni težko ugotoviti. Starejšim voznikom se namreč v današnjih vozilih ne ljubi več uporabljati elektronike in pasivno opazovati svojega konjička, kako manevrira brez svojega jezdeca. Trdijo, da elektronika zmanjša aktivno vlogo voznika v avtomobilu, pri tem pa se tudi adrenalinski užitek med vožnjo izgubi.

Ravno zaradi tega bodo t. i. starodmodni vozniki po novem letu lahko kupili BMW-jev model M5 s šeststopenjskim menjalnikom, kot delom stare opreme in zato brez doplačila, čeprav je znano, da tako opremljeno vozilo ne bo doseglo večje hitrosti kot njegov avtomatski brat. Še več, "manualni" M5 bo morda še počasnejši, če ga bodo upravljale roke manj izkušenih voznikov, so se pošalili nekateri avtomobilski strokovnjaki.