Torej, če ugotavljate, da je skrb za vaše telo premajhna in se gibljete premalo, lahko pa bi za svoje zdravje vendarle postorili več, potem ste na razpotju. Boste vztrajali pri "zasedenosti" in nepravilni drži telesa, kar povzroča utrujenost, slabo počutje, nezadovoljstvo, stres in posledično tudi bolezen? Ali pa boste temu naredili konec in si vzeli nekaj časa zase? Zakaj se ne bi vpisali k aerobiki? Vadili bi v skupini, v prijetni družbi, morda sklenili tudi kakšno novo poznanstvo, pa še dolgčas vam ne bo ob glasbeni spremljavi. Vaša gibčnost, moč in vzdržljivost se bodo povečali, okrepili boste največje mišične skupine telesa, utrdili sklepne vezi, izboljšali svojo telesno pripravljenost, skurili nekaj maščobe ter izboljšali svoje psihično počutje in razpoloženje. Mar ni skrajni čas, da nekaj v življenju spremenite?

Vse, kar potrebujete za začetek, so primerni športni copati, brisača in plastenka vode. Oblecite se v ohlapna ali oprijeta oblačila, saj je edino pravilo, da se v njih udobno in dobro počutite. Obleka naj bo lahka, je pa gotovo, da je najlažje telovaditi v pajkicah oziroma trenirki in majčki ali topu. Tesno prilegajoča se oblačila omogočajo namreč pravilnejše izvajanje vaj, saj se bolje zavedate svojega telesa. Na noge si nadenite čiste športne copate oziroma tiste, ki jih ne nosite zunaj, pri čemer je pomembno, da imajo močnejši in prožen podplat, ki dobro ublaži trde doskoke na tla.

Ker ženske venomer pazijo na prehrano, naj vam glede prehrambenih navad svetujemo naslednje: dve uri pred intenzivno vadbo se je priporočljivo hrani odpovedati. Še bolje je, če na dan vadbe uživate lahko (predvsem nemastno) hrano, saj zaradi polnega želodca utegne priti do slabosti. Del obvezne opreme sta še brisača, na katero ležete med vadbo na blazinah in se z njo brišete. Ker med vadbo človeško telo izgublja veliko tekočine, jo je potrebno (sproti) nadomestiti. Zato je del obvezne opreme plastenka vode ali kakšnega drugega napitka (pijača naj bo nesladkana), po katerem posezite vsakih deset ali dvajset minut. V telo vnesite deciliter do dva tekočine.

Starostne omejitve pri aerobiki ni, zato je priporočljiva za vse, od najmlajših do najstarejših. Prav tako aerobika ni rezervirana zgolj za pripadnice ženskega spola, ampak je koristna tudi za moške (pogosto se odločajo za programe z intenzivnejšim izvajanjem vaj kot je Body Pump). Ker so koreografije nezahtevne, lahko vodeno vadbo obiskujete skupaj s svojim partnerjem in tako opravite dvojno delo; medtem ko skrbite za svoje telo, s svojim najdražjim hkrati kakovostno preživljate prosti čas.