Storitev nameravajo ponuditi na Chiltern železnicah, ki svoje potnike vozi iz Londona preko Buckinghamshira in Oxfordshira v osrednji del Velike Britanije.

Nova tehnologija omogoča nakup vozovnice preko kratkih sms sporočil. Z novo tehnologijo bi potniki na svoje mobilnike v obliki sms sporočila dobili kodo, ki bi jo vtipkali v nihalna vrata na postaji, kamor potniki oddajo vozovnico, da pridejo do tirov. Kupovanje vozovnic preko mobilnega telefona bi torej za potnike pomenilo manjše čakalne vrste na postajah in s tem ubobnejše potovanje.

Neil Micklethwaite, komercialni direktor železnic pravi, da bo "mobilni način nakupa vozovnic pomenil enostavni nakup kjerkoli in kadarkoli."

Mobilni nakup bodo na železnici vpeljali pred iztekom tega leta in v začetku oblikovali testno dobo treh mesecev, ki pa lahko po uspešni izpeljavi postane vsakodnevna praksa nakupovanja vozovnic.

Storitev pa je letos že uspešno vpeljala Finska. Preko mobilnih telefonov lahko vozovnice nakupujejo v glavnem mestu Finske, Helsinkih.