Ko je žrtev, sicer doma iz Prizrena, 24. septembra legalno prišla k njemu na Hrvaško, ji je osumljenec odvzel potni list, ji prepovedal izhod iz stanovanja in zahteval, da mu rodi otroka.

Žrtev je pobegnila, potem ko je spoznala, da iz poroke ne bo nič, ker je bila v stanovanju z osumljencem tudi njegova soproga, piše Jutarnji list, ter dodaja, da je žrtev uspela svojo zgodbo povedati v lokalni pekarni in slaščičarni. Jutarnji list še piše, da je žrtev zatem znova srečala osumljenca in od njega zahtevala potni list, vendar ji je grozil, da jo bo ubil. Potem so ukrepali policisti in žensko rešili.

Hrvaški mediji poročajo, da se žrtev zdaj nahaja na varni skrivni lokaciji, potem ko so jo pregledali v bolnišnici. Mediji navajajo, da je osumljenec lagal žrtvi, da se ločuje od soproge, ker v dolgoletnemu zakonu nista mogla imeti otrok. Žrtev pa se je odločila sprejeti poročno ponudbo, ker je živela v neurejenih razmerah in bila v slabi finančni situaciji, še poročajo hrvaški mediji.

Policijska preiskava še poteka, mediji pa ocenjujejo, da gre za trgovanje z ljudmi. Statistika hrvaškega notranjega ministrstva kaže, da so na Hrvaškem od leta 2003. odkrili 42 žrtev trgovine z ljudmi.