Je mama poznala ugrabitelja?

Bivša Natschina soseda, Anneliese Glaser, je zatrdila, da je njena mama Brigitta Sirny že od prej poznala ugrabitelja Priklopila. Sirnyjeva, ki je informacijo takoj zanikala, naj bi redno obiskovala isti bar kot Priklopil in v njegovi družbi pogosto popivala celo ob navzočnosti tedaj mladoletne Natasche.

Po navedbah avstrijskega tiska naj bi ju nazadnje videli skupaj celo teden dni pred ugrabitvijo leta 1998. Soseda še trdi, da je bila Sirnyjeva slaba mama in je hčerko pogosto pretepala. Tudi večer pred ugrabitvijo naj bi se Natascha zatekla k njej pred mamo, ki je s sosedi popivala do poznih ur, naslednje jutro pa je deklica na poti v šolo izginila.

Priklopil Natascho pretepal

Nataschini odvetniki so v javnost prišli z novimi informaciji o njenem bivanju v ujetništvu. Trdijo, da jo je Priklopil imel za svojo Pepelko, ki je morala čistiti njegovo hišo, in če ni počistila kot je zahteval, jo je pretepal dokler ni bila prekrita z modricami.

Zatem jo je skrbno uredil in jo fotografiral. Informacije so izdali zaradi številnih obtoževanj Natasche, da je bila Priklopilova gostja in ne ujetnica, zato so hoteli svetu povedati, da je v ujetništvu trpela.