Vse skladbe na albumu Volk so navdihnjene in zasnovane na originalnih nacionalnih himnah, ki jih skupina spremeni v svojevrstne pop pesmi. S svojo interpretacijo teh skladb (večino pesmi je prevedenih in odpetih v angleškem jeziku, v vsaki pa so gostujoči vokalisti izvedli dele skladb tudi v jeziku originalne himne) skupina ponuja tudi zelo oster komentar današnje dominantne kulturno-politične situacije.

Laibach je k sodelovanju pri projektu povabil ljubljansko skupino Silence (Boris Benko in Primož Hladnik), ki je na plošči podpisana kot koproducent in soavtor glasbe, Boris Benko pa je prispeval tudi znaten del spremljajočih vokalov in aranžmajev. Na plošči je moč zaslediti tudi glas Mine Špiler (Melodrom) in Brine Vogelnik ter citre legendarnega Mihe Dovžana, mešalna miza pa je bila v rokah Paula Waltona, sicer znanega po sodelovanju z Björk, Massive Attack in Goldfrap. Plošča je posvečena spominu nedavno preminulega slovenskega režiserja Boštjana Hladnika.

Konec novembra se Laibach odpravlja na prvi del evropske turneje, ki bo obegala osemnajst nastopov po zahodni Evropi, še prej pa bo skupina premierno predstavila novo ploščo in nov koncertni program v dvorani trboveljskega Delavskega doma 27., 28. in 29. oktobra.