- Selektor reprezentance in vaš trener Ciril Globočnik je dejal, da ste se poslovili v pravem času, na vrhuncu svoje kariere.
"Verjetno je to tudi res, še posebej, ker sem v zadnjem času dosegala dobre izide. Je pa po drugi strani težko reči, ali bi z delom v prihodnje lahko še napredovala, ali pa bi dosegala slabše izide. A poslovila se nisem zaradi tega, temveč zato, ker imam v svojih načrtih druge stvari. Predvsem želim končati fakulteto. Plavanje mi tako ni več postalo najpomembnejša stvar na svetu."

- Pred dvema mesecema je podoben korak storila tudi vaša reprezentančna kolegica Metka Sparavec. A za plavanje v Sloveniji se očitno ni bati, saj na vrata trkajo že mlade Klinarjeva in Čarmanova.
"Seveda zaradi najinega odhoda slovensko plavanje ni preveč oslabljeno, saj na vrata trkajo že nove, prav tako zelo nadarjene plavalke."

- V vaši zbirki kolajn sta tudi dve z evropskih prvenstev v Sheffieldu in Lizboni. Sta to nastopa, ki se jih najraje spominjate?
"Gotovo. Še posebej nastop v Sheffieldu mi je prirasel k srcu, kajti to je bila moja prva resna osvojena kolajna."

- A razočaranj gotovo ni manjkalo. Nam lahko zaupate tekmo, po kateri ste točili solze žalosti?
"Solze sem točila kar pogosto, še posebej, ko sem bila zelo mlada, ob koncu osnovne in začetku srednje šole. To je bilo obdobje, ko je bila v Sloveniji vojna, trenirali smo malo in bila sem v svojevrstni krizi. Spominjam se, da sem solze točila po skorajda vsaki tekmi."

- Po tisočih preplavanih kilometrov je verjetno težko plavanje postaviti povsem v kot. Nameravate svoje bogate izkušnje prenašati na mlade plavalce?
"Seveda se od plavanja ne bom povsem oddaljila, a kot trenerka ne bom sodelovala. V mislih imam sicer plavalno šolo, saj sem vaditeljica plavanja. A najprej moram končati fakulteto, šele nato bom točno vedela, kako vnaprej."

- Pri 24 letih se v vašem življenju odpira novo poglavje. V kratkem boste tudi diplomirali na fakulteti. Kakšno zaposlitev si želite?
"Po pravici povedano o tem še nisem razmišljala, zato ne morem povedati še nič določenega."