Novinci so imeli vsega pet nominacij, vendar so morali v kategoriji najboljšega novega izvajalca zmago vendarle prepustiti močno tetoviranim metalcem Avenged Sevenfold (Bat Country). James Blunt je prejel nagrado za najboljši moški video za balado "You're Beautiful".

Brez izrazitega zmagovalca

Letos ni bilo izrazitega zmagovalca tako kot lani, ko so Green Day pobrali sedem nagrad. Med največjimi poraženci je bila pevka Shakira, ki je bila nominirana za sedem nagrad, prejela pa ni niti enega pomembnejšega priznanja, le nagrado za koreografijo. Najboljši ženski video so prisodili Kelly Clarkson (Because of You), najboljši pop video je pripadel Pink (Stupid Girls), srebrno priznanje Moonman za najboljši plesni video pa nepričakovano skupini Pussycat Dolls Feat. Snoop Dogg (Buttons).

Shakirini gibljivi boki

Svojo neverjetno gibljivost v bokih je Kolumbijka Shakira vendarle dokazala v živi interpretaciji v slogu arabskih noči, ko je zapela svojo pesem "Hips Don't Lie". Še boljša je bila Beyonce Knowles, obuta v črne lakaste škornje, životec in dolg plašč, ki se je predstavila z odlično koreografiranim in z energijo nabitem nastopu; skupaj z raperjem Slimom Thugom je prevzela nagrado za najboljši R&B video "Check On It". Christina Aguilera je, za primerjavo, nastopila bolj skromno, v živo rdeči obleki in s pobeljenimi lasmi, ter zapela pesem "Hurt" s svojega novega albuma "Back to Basics". Zvezdniška Madonna, ki je bila za glasbeni video "Hung Up" nominirana petkrat, je ostala praznih rok. Kalifornijski band AFI je bil nagrajen za najboljši rock video za "Murder". Chamillionaire se je veselil nagrade za najboljši rapovski video za "Ridin", s katerim je med drugim premagal 50 Centa (Window Shopper).

Več si lahko pogledate tudi v galeriji.