Preučili bodo tudi druge baterije

Zaradi Dellovega odpoklica več kot štirih milijonov baterij za prenosne računalnike bodo organizacije za varstvo potrošnikov v ZDA preučile tudi ustreznost baterij drugih izdelovalcev prenosnih računalnikov. Posebej pozorni bodo na baterije japonskega Sonyja, ki jih izdeluje tudi za Dell. Samo stroški odpoklica Dellovih baterij naj bi po mnenju analitikov presegali 400 milijonov dolarjev.

Microsoftov popravek je pokvarjen

Enega od zadnjih popravkov za svoj spletni brskalnik Internet explorer je največji izdelovalec programske opreme na svetu označil kot kritičnega. Zdaj uporabnike opozarja, da lahko z nameščanjem naredijo več škode kot koristi. Zaradi popravka obstaja možnost, da se pri gledanju določenih spletnih strani brskalnik sam zapre. Microsoft je popravek popravka objavil v torek.

Youtube prvič "off-line"

Zaradi težav z bazo podatkov prejšnji teden kar šest ur ni deloval dostop do spletne strani Youtube.com. Za spletno stran, na kateri je na voljo več kot 100 milijonov video posnetkov, je to prvi nenapovedan izklop iz omrežja. Sicer jo vsak dan obišče okoli 16 milijonov uporabnikov.

Prenosniki za sto dolarjev na Tajsko

Oktobra in novembra naj bi prvih 500 prenosnikov v svetovni humanitarni pobudi Prenosnik za vsakega otroka dobilo 500 tajskih otrok. Ti naj bi s svojimi izkušnjami pomagali projektu, ki ga vodi Nicholas Negroponte, da bi izboljšal kakovost prenosnika, ki deluje na operacijskem sistemu Linux, elektriko pa mu zagotavlja vgrajeni dinamo na ročni pogon.

Boeing brez interneta na letalih

Boeing, ameriški izdelovalec letal, bo opustil program izgradnje sistema Connexion, ki bi uporabnikom na njihovih letalih omogočal dostop do interneta. Za korak, ki jih bo stal za okoli 320 milijonov dolarjev kazni, so se odločili zaradi letalskih družb, ki so se namesto za njihov satelitski sistem raje odločale za ponudbe mobilnih operaterjev. (do)