Revija za leposlovje, književnost in kritiko Ljubljanski zvon (1881-1941) je v digitalni obliki dostopna od konca lanskega novembra. Digitalna različica celotne revije vsebuje 13.995 člankov. Revija Novi akordi (1901-1914) je izhajala kot dvomesečnik. V njej se je uredniški koncept Gojmira Kreka združil z založniškimi hotenji Lavoslava Schwentnerja. Skupaj sta s spodbujanjem k drugačnim, umetelnejšim kompozicijskim prijemom ter "modernejšim" estetskim usmeritvam v krog revije strnila skladatelje, ki so slovensko glasbo preobrnili v novi čas. Izšlo je 75 zvezkov revije, v katerih je bilo prvič objavljenih kar 432 skladb, med njimi največ zborov, samospevov in klavirskih kompozicij.

Revija Nova muzika je od januarja 1928 do decembra 1929 nadaljevala tradicijo Novih akordov. Urednik je bil Emil Adamič, revija je izhajala v založništvu Glasbene matice. Vsak zvezek je prinašal literarno prilogo z razpravami, kritikami, poročili in vestmi o slovenskem glasbenem dogajanju. Notni del revije je bil namenjen prvič objavljenim skladbam, prvenstveno samospevom, zborom, klavirskim in komornim kompozicijam. Revija je imela tudi notno prilogo z otroškimi skladbami, imenovano Mala nova muzika.

Pri vseh teh revijah je iskanje možno po bibliografskih podatkih in po vsebini celotnega zbornika. Digitalizacija je potekala v sodelovanju s podjetjem I-Rose iz Laškega, ki je za iskanje po digitalizirani periodiki razvilo ustrezno aplikacijo, ki omogoča iskanje po metapodatkih in po celem besedilu.

Digitalizacijo, digitalno dediščino in druge elemente knjižnice v internetnem okolju obravnavajo številne direktive, pobude in drugi dokumenti Evropske unije in Republike Slovenije. Vzpostavitev digitalne knjižnice je ena od prednostnih nalog sedanjosti, s ciljem posredovati znanje v prihodnost, je dejal Krstulovič.

Informacijski portal NUK dlib.si - Digitalna knjižnica Slovenije omogoča dostop do izvorno digitalnega in digitaliziranega znanja ter kulturnih zakladov. Z enotnim dostopom omogoča enostavno križno iskanje po raznolikih zbirkah digitalnih vsebin.