"To je zgodovinski dogodek za mesto Domžale, za klub in slovenski nogomet. Takega prestopa tudi v finančnem pogledu iz slovenske lige še ni bilo, kar je dokaz, da naša liga le ni tako slaba, kot jo nekateri hočejo prikazati. Na željo sopartnerja o znesku ne bi govoril, lahko pa rečem, da smo že pred časom objavili, koliko je za nas vreden. Nekateri so se nam smejali, nas imeli za prepotentne, toda naše želje so se popolnoma uresničile," je s prestopom zadovoljen predsednik Domžal Stane Oražem, ki dodaja: "Prestop Dada je tudi dokaz, da je naš model, s katerim smo začeli pred štirimi leti, uspešen in celo presega naše sanje in pričakovanja. Odločitev, ali Stevanoviča pustimo ali ne, je bila po eni strani težka, saj ga bomo v boju za prvaka še kako pogrešali, po drugi strani pa lahka. To smo mu obljubili, ko se je k nam vračal iz Ljubljane, in obljubo smo tudi držali. Enako bomo storili z vsakim talentom, ki jih vabim v naš klub."

Domžalčani bodo tretjino denarja, ki so ga dobili za Stevanoviča, porabili za tekoče poslovanje, za proračun, ki letos znaša 1,5 milijona evrov. Tretjina bo šla za naložbe v infrastrukturo, tretjina pa bo romala v rezervni sklad, za čase, ko finančni in tekmovalni rezultati ne bodo tako uspešni. Stevanovič je pogodbo podpisal včeraj popoldne. Pred tem je imel šest ur zdravniške preglede, kjer so ga pregledali od glave do pete, in testiranja, na katerih je navdušil svoje delodajalce. "Športni direktor Reala Sociedada je španskim novinarjem dejal, da je Dalibor na testiranjih telesnih zmogljivosti drugi najboljši v zgodovini kluba. Poleg tega je tudi poudaril, da je zelo samozavesten, da je rojeni vodja in da poleg vsega tega še odlično obvlada žogo. Navijači ga bodo gotovo vzljubili, saj ima vse, kar zahteva španska liga," je po prihodu iz San Sebastiana dejal direktor Domžal Nenad Protega.

Real Sociedad očitno na 21-letnega Slovenca, ki je imel še nekaj drugih ponudb, resno računa. Tako naj bi takoj zasedel mesto v prvi postavi, debitiral pa naj bi 8. januarja. "Pogovarjal sem se tudi s trenerjem in očitno name takoj računajo. V klubu pravijo, da jim manjka tak tip igralca, kot sem jaz. Zagotovili so mi, da me bodo soigralci super sprejeli. V klubu je tudi veliko mojih vrstnikov, saj ima odlično šolo nogometa, največ pa mi bo gotovo lahko pomagal Darko Kovačevič, ki je tu legenda," meni Stevanovič, ki bo še igral tri tekme za Domžale, 5. ali 6. decembra pa bo odpotoval v Španijo, da si uredi stanovanje, spozna okolje in se z učiteljem tudi dogovori za lekcije španskega jezika. Nato bo dobil 14 dni počitka, konec decembra pa se bo priključil moštvu."Rad bi se zahvalil vodstvu Domžal, pri katerih sem preživel čudovita tri leta in pol. Zadnje tri tekme letošnjega prvenstva ne bom odigral s 100, ampak s 150 odstotno zagnanostjo. Domžalčani na čelu z Oražmom in Protego so mi omogočili, da so se mi uresničile otroške sanje. Pri 21-letih bom zaigral v ligi, kjer se po mojem mnenju igra najboljši nogomet. Da ne naštevam, kdo vse igra pri Realu in Barceloni," je ponosen, ki mu je zdaj naslednji veliki cilj, da postane stalen članski reprezentant.