"Nikogar ne bomo odpuščali, kot vidite pa je vse še v gradnji. Res je včeraj potekel rok za pridobitev ovalnega žiga, ki bi nam omogočil normalno proizvodnjo, a naša naložba še ni dokončana. Odločilna bo pomoč naše države, na različnih natečajih se borimo za nepovratna sredstva, da bi obrat dokončali in seveda zadostili vsem pogojem Evropske skupnosti in naše države," je dejal Tone Arvaj .

Zatrdil je, da bodo obdržali vse delavce, ker je prepričan, da bodo v kratkem izpolnili pogoje. Arvajevi imajo namreč brez ovalnega žiga lahko le obrat, ki tedensko izdela sedem ton in pol izdelkov, a jih v Britofu pri Kranju nastane vsaj še enkrat toliko. Če bi hoteli slediti predpisom dosledno, bi morali tako odpustiti do polovice zaposlenih in do pridobitve ovalnega žiga skoraj zapreti vrata: "Naša naložba je vredna okoli 1,2 milijarde tolarjev, pri tem je zelo veliko kreditov in zato smo prepričani, da izpolnjujemo pogoje, da nam pomaga tudi država. Objekt je skoraj končan, delamo na notranji opremi in računamo, da bomo v nekaj mesecih rešili vse probleme in potem imeli količinsko neomejeno proizvodnjo. Dvakrat nismo dobili sredstev iz programa Sapard, poskušamo povsod, kjer je to možno," je dejala Ivica Arvaj .

V Britof neprestano prihajajo veterinarji, nadzor je stalen in strokoven, Arvajevi pa v bitki s papirji in časom resnično računajo na pomoč države, zato je pohvalno, da tudi ob birokratskih kleščah niso kratke potegnili zaposleni, ki jih čaka še naporna selitev proizvodnje v nove prostore.