"He, na zdravje mladenič! Takšne imam najraje, zato smo mi stari tako zaželeni," ga je dražil moj prijatelj na levi.

Nekaj časa potem nisem sledil debati, ki se je vnela, ker sem premišljeval o tem problemu večine današnjih moških: prezgodnja ejakulacija, ki mnoge ženske prikrajša za zadnji dve stopnici do vrhunskega razdajanja užitku. Pa sem se spomnil 70. let, ko smo kolektivno in brez sramu prebirali primerno literaturo, ki je prihajala z Zahoda. Takrat se je ena izmed kolegic prav do popolnosti naučila "prijateljskega prijema", kot smo temu rekli. S kazalcem in palcem je prijela korenino korenjaka - bolje premočno kot preveč nežno... Bila je vrhunska, se spomnim. Kot se spomnim tudi, kako smo fantje izmenjevali izkušnje z uporabo kalodonta. Ja! Nismo ga uporabljali samo za umivanje zob. Vendar tam spodaj nismo rabili zobne krtače, da ne bo kdo napak uporabil mojega nasveta. Potem je prišla tudi v naše kraje tista "kitajska mast". A vam jo odsvetujem. Vaš prijatelj bo po vsakem "tretmaju" nekaj dni neuporaben za kar koli drugega, razen za odvajanje vode...

Joj, kaj vse smo počeli!

"Kaj zafrkavate fanta!" je takrat zavpil sosed nasproti mene za mizo. "V njegovih letih sem imel bratranca, ki me je naučil, kako uporabne so diferencialne enačbe za dober seks. Takoj ko ti stopi in preden ga porineš, začneš v mislih reševati tisto enačbo, zaradi katere si padel na kolokviju. Enačb sicer nisem rešil, seks pa je bil dolgotrajnejši."

"Lahko misliš na taščo," se je spet zbadljivo oglasil cinik na levi.

"Kaj pa, če je tašča bolj fejst kot hči," si nisem mogel kaj, da se ne bi oglasil.

"Veš, kaj. Najbolje je, da se kakšno uro prej sam temeljito pocrkljaš in si pomagaš z mislimi na taščo," se je oglasil zlobnež na levi.

"Fantje, ni ga čez pir!" se je spomnil starega recepta naš vratar, ki je po službi rad posedal v naši družbi. "Dva spijem in ti povem, da stoji kot drog z zastavo."

"Na pol droga?" Jah, brez zlobe res ne gre za našim omizjem.

"Tole nakladanje nikomur ne pomaga. V prvi vrsti in predvsem v njegovih letih pomaga čim več seksa."

"Nočem biti zloben, nas je skušal prepričati sogovornik na moji levi, a zadnjič sem bral izpoved nekoga, ki občasno uživa koko in med drugim prisega, da je to najboljša stvar za seks. Koka te naredi evforičnega, pride ti pa ne zlepa. Ženska znori in če ji eno drobtinico prahu podrgneš po klitorisu..."

"Ali bi ti rad, da te kdo zapre?"

"Takole je, mladenič. Seksat pojdi čim bolj sproščen. Bolj si neučakan, bolj gre za nov osvajalski podvig, več možnosti imaš, da ti spodleti. Pa še nekaj je. Takoj, ko se boš začel ukvarjati s tem, se ti bo problem preselil med noge in narastel - problem namreč."

Metka je bila ves čas tiho. Do tega trenutka.

"Fantje, ali ste pomislili, da bi s kančkom zdravega humorja stvar prevalili na punco? Ste že kdaj ženski priznali, da je tako seksi in tako privlačna, da preprosto ne zdržite? In potem se v tem veselju še malo pocrkljata, malo ji zašepetate, kako lepo se bradavice odzivajo na vaše dotike... Verjemite, zelo hitro bo sledila nova runda. In ta bo sigurno uspešna. Zagotavljam vam."

"Hej, Meta, to sem ga polomil," je zavzdihnil naš mladec. "Tista moja je ravno na to pomislila, kar videlo se je, da je ponosna, da me je spravila ob pamet, da se nisem mogel zadržati..."

Samo jaz sem takrat mislil, da me tolaži, da je v resnici užaljena in nepotešena.

"Hiter izliv je zame kompliment - če ne gre za kakšnega brezveznika, ki se mu že od daleč vidi, da bi se rad samo spraznil. Veš, jaz ne rabim moškega namesto vibratorja! In veliko raje imam nekaj igranja, nekaj malega seksa, spet malo igranja kot nekakšno maratonsko nabijanje in občutek, da strežem samo njegovemu egu. Če gre za pravo igro, kaj mi mar izliv? S pravim moškim se lahko tudi sama vpričo njega zadovoljim, da lahko zaspim, samo da vem, da me je prej občudoval in se mi vdal."

Ja, ja. Fantje so bili kar tiho in so strmeli v našo Metko."Kaj me gledate? Raje imam, da se fant spomni dvakrat spremeniti položaj in me preseneti, kot da me dvakrat naskoči. In izkušeni moški vedo, da je to odlična `finta`. Ko ga vzameš ven, da bi zamenjal položaj, v resnici odložiš orgazem. Ali vi z bogatimi izkušnjami niste pomislili na to?"