V ogromnih halah se umetniki predstavljajo s širokim razponom umetniških sredstev; poleg slikarstva, fotografije, skulptur, inštalacij, spletne in video umetnosti je mogoče videti tudi ogromne inštalacije, ki v klasične razstavne prostore le redko zaidejo, saj so zanje premajhni. Na posebni razstavi z naslovom Art Unlimited se predstavljajo mladi, še neznani umetniki iz 27 držav.

Neobičajen umetniški objekt je pripravil tudi v Švici živeči italijanski umetnik Gianni Motti , ki po ceni 15.000 evrov prodaja posebno milo. To je po njegovih besedah narejeno iz maščobe, ki so jo z lepotno operacijo odstranili iz telesa italijanskega premiera Silvia Berlusconia. Vsem dvomljivcem Motti, ki je sicer znan po svojih javnih provokacijah (pred dvema letoma je v Ženevi ustvaril video, v katerem je ameriškega predsednika Georgea Busha predstavil kot odvisnika od Sadama Huseina, na minulem praškem bienalu pa je z "ameriškimi vojaki" zasedel zgornji del razstavnega prostora), priporoča gensko analizo, da se prepričajo o njegovih trditvah.

V Baslu tudi naša galerija

Hkrati v švicarskem mestu poteka še sejem Liste 05 - sejem mlade umetnosti, na katerem se med 48 galerijami iz 22 držav predstavlja tudi Galerija Gregorja Podnarja iz Kranja. V prostoru 1/3 bodo na ogled dela Attile Csörgöja in Alexandra Gutkeja . Dela madžarskega umetnika Csörgöja zavzemajo prehodna in naključna stanja, ki z uporabo tehnoloških pripomočkov usmerjajo gledalčeva čutila. Predstavili bodo fotografska dela in kinetične skulpture iz serije Occurrence Graph . V Baslu pa bo prvič na ogled tudi nova različica video instalacije Kako narediti najboljše papirnato letalo na svetu Alexandra Gutke. Njegova dela nosijo poetično vodilo, ki razkriva različne percepcije časa in skoraj alkimistične preobrazbe znotraj raznih medijev.