V ponedeljek okoli 4.30 je zagorelo pri dimniku v lesenem stropu stanovanjske hiše v naselju Kovor v občini Tržič. V kraju Zgornja Ložnica v občini Slovenska Bistrica je nekaj pred 6. uro zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Ognjeni zublji so uničili vse ostrešje objekta s kritino. Dopoldne je požar na dimniku nastal na stanovanjski hiši v Hrašah pri Preddvoru, v Finžgarjevi ulici v Kranju pa je prišlo do začetnega požara v otroški sobi stanovanjske hiše. Na srečo ni bil nihče poškodovan. V Veliki Polani so se vnele saje v salonitni cevi, ki služi za dimnik na stanovanjski hiši. Okoli poldneva je zagorelo v kotlovnici osnovne šole v Cerknici. Požar sta pogasila oskrbnika šole, pri požaru, ki je najverjetneje nastal zaradi napake na električni napeljavi, je nastalo za okoli dva milijona tolarjev škode. V šoli v času požara ni bilo učencev.

Isti dan so kranjske policiste obvestili, da gori v stanovanjski hiši v Stražišču, vzrok za požar pa je bila neprevidnost lastnikovega sina. Ta je dopoldne kadil v svoji podstrešni sobi, nato je odšel v pritličje, na prižgano cigareto pa je pozabil. Ko je okoli 11. ure znova odšel v sobo, je že na hodniku opazil dim in zato poklical gasilce, ki so požar pogasili. V sobi so zgoreli pohištvo, televizija in videokamera. Gmotne škode je za okoli milijon tolarjev.

Gasilci so imeli polne roke dela tudi v noči na torek. Okoli 20. ure je zagorelo v stanovanjski hiši v Knežaku v občini Ilirska Bistrica. Le pol ure zatem je zagorelo v stanovanjski hiši v Krški vasi v občini Brežice. Tudi kočevski gasilci so imeli polne roke dela, saj so skoraj hkrati prejeli dva klica. Ob 20.51 so jih klicali s Tomšičeve ceste, kjer se je vnel dimnik na stanovanjski hiši, deset minut zatem pa je v Šeškovi ulici v Kočevju zagorelo v dimniku stanovanjskega bloka. Ob 22. uri so v Gaju nad Mariborom zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Ob 22.04 je na Senovem v občini Krško zagorelo v dimniku stanovanjske hiše.

V torek je ob 2.30 v Jurčičevi ulici v Celju iz neznanega vzroka zagorelo v prostorih starejšega, delno zapuščenega objekta, v katerem se zbira mladina. Požar je uničil nekaj pohištva, okna, vrata in poškodoval del ostrešja. Nekaj po tretji uri so v Ložu zagoreli notranjost in streha mizarske delavnice z obdelovalnimi stroji, kotlovnica ter del drvarnice. Obstajala je nevarnost širjenja ognja na bližnjo stanovanjsko hišo, kar so preprečili gasilci iz Starega trga, podjetja Kovinoplastika Lož in Ige vasi.

Če zagorijo saje v dimniku, gasilci svetujejo, da najprej pokličete regijski center za obveščanje na telefonsko številko 112 in odstranite vse gorljive predmete iz bližine dimnika. O požaru je treba obvestiti tudi vse stanovalce in omogočiti gasilski enoti dostop do vseh prostorov, da bo nadzirala dimniški požar do konca izgorevanja saj. V dimnik ni priporočljivo vlivati vode, prav tako ne odpirajte dimniških vratc. Ni odveč opozorilo strokovnjakov, da je treba dimnik redno čistiti: pri kurjenju na trdna in tekoča goriva enkrat na mesec, pri plinastih gorivih pa vsaj dvakrat v ogrevalni sezoni.