»Videl sem, da je nastalo nekaj prostora, stopil sem korak nazaj in vrgel trojko. To je to,« je potezo po tekmi, ki je Dallasu prinesla zmago, opisal Dončič, ki ob zadeti trojki ni mogel skriti navdušenja in veselja.

Na novinarski konferenci so Dončića spraševali, kaj je govoril v napetih trenutkih med tekmo. »Govoril sem Slovensko,« je bil njegov odgovor.

Košarkarji Dallas Mavericks so tako v drugi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA s 109:108 premagali Minnesoto Timberwolves. Dallas je slavil drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Dončič je dosegel nov trojni dvojček z 32 točkami, 13 podajami in desetimi skoki. Zanj je to peti letošnji trojni dvojček v končnici, sicer pa skupno osmi na 42 tekmah končnice NBA.Minnesota je imala še sredi tretje četrtine 16 točk prednosti, ki pa je z vztrajnostjo in dobro igro košarkarjev Dallasa počasi kopnela.

Med gledalci je bil tudi sloviti Shaquille O'Neal, ki v ključnih trenutkih ni mogel skriti napetosti.

Na novinarski konferenci so bili igralci Dallasa razumljivo navdušeni nad Dončićevo igro in trojko v izdihljajih igre. »Plan je bil, da damo žogo Dončiću in mu pustimo, da naredi to, kar zna najboljše. Ko je začel plesati z Gobertom, smo vedeli, da bo našel prostor za met. Prevzel je odgovornost, si ustvaril prostor in zadel. Tekom celotnega obračuna je bil odličen in s svojo energijo kljub temu, da v prvem polčasu nismo igrali dobro, ekipo držal skupaj. Res je poseben in takšne trenutke preprosto obožuje,« pa je povedal trener Dallasa Jason Kidd.

Na tekmi je Kyrie Irving dosegel 20 točk, 16 jih je prispeval Daniel Gafford. Pri Minnesoti je 23 točk vpisal Naz Reid, 21 pa Anthony Edwards.Ekipi se zdaj selita v Dallas. Tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.