Glede svojega nastopa je dejala, da je bila zadovoljna že s polfinalnim nastopom, finalni je bil le še njegova nadgradnja. Zaupala je, da so jo presenetili glasovi žirije, a je hkrati tako neobremenjena in presenečena prišla v finale, da si ni imela niti časa zastaviti velikih pričakovanj. »Evrovizijska izkušnja je ena od najlepših v mojem življenju, ki si jo bom zapomnila za vedno,« je povedala Raiven.

Najbolj stresno je bilo pred odhodom na Švedsko

Glede svojega evrovizijskega nastopa je povedala tudi, da je hvaležna za vse ljudi, ki so ji pomagali. Najbolj jo je presenetilo to, da je bila sama evrovizijska izkušnja veliko manj stresna, kot dogajanje pred prihodom na Švedsko. 

Naj spomnimo, da se je Raiven s pravim imenom Sara Briški Cirman, rodila 26. aprila 1996. Z glasbo se je začela ukvarjati pri štirih letih. Za svoje dosežke na področju glasbe je bila doslej že večkrat nagrajena. Za nastop na evrovizijskem odru se je potegovalo skupno štirikrat.

Glasbeno pot je začela na Glasbeni matici, kjer je kasneje obiskovala pouk harfe na Glasbeni šoli v Ljubljani in izobraževanje nadaljevala na programu umetniške gimnazije na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Tam se je osredotočila na harfo pod mentorstvom profesorja Daliborja Bernatoviča, džezovsko petje pri Ani Bezjak in solopetje pri profesoricah Leoni Bašovič in Tini Bohak, je objavljeno na njeni uradni spletni strani.

Leta 2015 je maturirala iz solopetja in svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za glasbo smer solopetje - opera. Leta 2018 je diplomirala v razredu profesorice Alenke Dernač Bunta in se nato vpisala na magistrski študij smer solopetje pri profesorici Piji Brodnik, ki ga je zaključila leta 2021. Od oktobra 2020 študira psihoanalizo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Jubilej zabeležila z razprodanim koncertom

Operno pot je začela tlakovati leta 2019. Med drugim je letos odpela naslovno vlogo v tango operi Maraa de Buenos Aires. Dejavna je tudi v popularni glasbi, kjer se podpisuje kot avtorica besedil in glasbe večine svojih skladb. Njen prvenec, album Magenta, je izdan leta 2017, sledila sta mu EP REM leta 2019, za katerega je prejela stanovsko glasbeno nagrado zlata piščal, in Sirene pt. 1, ki je izšel februarja letos. Leta 2021 je zmagala na festivalu Popevka s skladbo Volkovi.

Da bo Raiven letošnja predstavnica Slovenije na evrovizijskem izboru je odločila mednarodna strokovna komisija, zaradi česar je letošnji izbor zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvedbi javnega natečaja pristal pri Komisiji za preprečevanje korupcije, ki postopka še ni zaključila.

Še pred odhodom v evrovizijski Malmö je Raiven praznovala deseto obletnico svoje glasbene kariere s koncertom v razprodani Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.