Pogačar je na prestižni dirki ohranil statusa prvega kolesarja sveta. Slovenski kolesar je v nedeljo slavil že 70. zmago v karieri in ima 6558 točk. Drugi je Vingegaard, tretji pa je Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) s 4898 točkami. Oba še vedno okrevata po grdem padcu na dirki po Baskiji pred slabimi tremi tedni.

Od preostalih Slovencev je zasavski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) izgubil eno mesto, potem ko se je po padcu po Baskiji odločil, da ne bo nastopil na obeh belgijskih ardenskih klasikah. Trenutno je sedmi.

Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je ostal na 21. mestu, deset mest pa je izgubil Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in je zdaj 136. 

Pogačar bo od 4. maja na dirki po Italiji, na kateri bo izraziti favorit. Roglič pa bo naslednjič na kolesu na kriteriju po Dofineji, ki se začne 2. junija. Napoveduje se, da bosta tam tudi Vingegaard in Evenepoel, a bo veliko odvisno od njunega okrevanja po padcu v Baskiji.

Tratnika od danes naprej čaka šestdnevna preizkušnja po Romandiji. Tam bo nastopil tudi Matevž Govekar (Bahrain-Victorious), ki je sicer 508. kolesar sveta. 

Slovenija je na lestvici ohranila tretje mesto s 14.720 točkami, pred njo sta le Belgija z 22.030 in Danska z 17.346 točkami.