Na četrti tekmi svetovnega prvenstva v motokrosu, na dirkališču Petramorata v Trentinu, se ni zgodilo nič novega. Branilec naslova prvaka v elitnem razredu MXGP Jorge Prado je slavil zmago še četrtič v sezoni, njegov prvi izzivalec Tim Gajser pa je četrtič tekmo zaključil na zmagovalnem odru. Kljub temu da je slovenski motokrosist zaostal na dirki, je zaostanek v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zmanjšal. Španec je bil v kvalifikacijah šele 17., petkratni prvak s Ptuja pa drugi. Z dvema odličnima vožnjama se je izkazal tudi Jan Pancar, ki vse bolj dokazuje, da si zasluži mesto v tovarniški ekipi.

Prado najboljši na startih

V Trentinu se je zbralo skoraj tri tisoč navijačev s slovenskimi zastavami, ki so bili po odličnih kvalifikacijah in slabi predstavi Jorgeja Prada optimistični, da bo njihov ljubljenec prišel do prve zmage v letošnji sezoni. Hladen tuš so doživeli že na startu prve dirke, ko je Španec z nemogočega startnega položaja prevzel vodstvo po prvem ovinku. Gajser je slabo ​startal in se je moral prebijati s petega mesta.

Prva vožnja se je vseeno zaključila spodbudno, saj je 27-letni Gajser prikazal izjemno borbeno in agresivno vožnjo. Na progi je drugič v sezoni prehitel tudi Prada, a je zaostal za najboljšim iz kvalifikacij, Romainom Febvrom. Dobro vožnjo je prikazal tudi Pancar, ki je bil 15. Slika na startu se je ponovila še v drugo. Še enkrat se je kar izstrelil Prado, ki je tudi tokrat vodil od samega začetka.

Gajser se je zahvalil navijačem

Gajser je drugo vožnjo začel še slabše od prve, saj je padel celo na drugo mesto. Francoz Febvre je ponovno napadel Španca, a pri tem storil napako. Po padcu je zdrsnil na peto mesto, celo za slovenskega šampiona, ki pa se ni mogel prebiti višje od četrtega mesta. Pred njim sta ob Pradu zaključila še Nizozemec Calvin Vlaandern in Švicar Jeremy Seewer. Vse skupaj je zadoščalo, da je branilec naslova zmagal še na četrti dirki letošnje sezone, Fabvre je bil drugi na veliki nagradi Trentina, Gajser pa tretji. Kot velik šampion je šel po razglasitvi rezultatov pozdravit svoje številne navijače.

»Zadovoljen sem z uvrstitvijo na zmagovalni podij. Danes nisem dobro začenjal, v drugi vožnji sem skoraj padel že v prvem ovinku. Ni bila lahka dirka, težko je bilo prehitevati. Najlepša hvala vsem navijačem, ki so bili fantastični,« je po četrti uvrstitvi na zmagovalni oder poskušal biti zadovoljen ​Tim Gajser, ki pa si je vidno želel zmage. »Sedaj imam nekaj časa, da se pripravim na dirko v Aguedi,« je hitro usmeril misli naprej v sezono, ki se bo na Portugalskem nadaljevala 5. maja. Veliko mirnejše obdobje v vmesnem času čaka Jana Pancarja, ki je bil v drugi vožnji še boljši. Zaključil je na 11. mestu in poskrbel za končno 13. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v elitnem razredu, kjer tekmuje prvo sezono.