Potem ko je Luka Dončić še četrtič v letošnji sezoni prejel nagrado za igralca tedna in drugič za igralca meseca v zahodni konferenci, je s soigralci doživel hladen tuš. Na zadnji postaji niza petih gostujočih tekem so v San Franciscu gostovali pri Golden Statu in po tesni končnici klonili s 100:104. Gostitelji, ki se borijo za mesta v dodatnih kvalifikacijah za končnico, so tako prišli do petega zaporednega uspeha in prekinili Dallasov niz sedmih zaporednih zmag. Pri moštvu iz Teksasa je znova izstopal Luka Dončić, ki je prišel do dvajsetega trojnega dvojčka sezone. Zbral je 30 točk, 12 skokov in 11 asistenc. Po številu trojnih dvojčkov zaostaja le za Domantasom Sabonisom (26) in Nikolo Jokićem (23).

»Golden State je odlično moštvo, ki je že večkrat izkusilo slast osvojitve šampionskega prstana. Nikoli jih ne smeš odpisati,« je pred tekmo v San Franciscu tamkajšnjim novinarjem razlagal Luka Dončić in obenem potožil, da se serija petih zaporednih gostovanj resnično že pošteno vleče in da že komaj čaka, da se s soigralci vrnejo v Dallas. Moštvo iz Teksasa je to pot igralo brez centra Derecka Livelyja, ki se ubada z bolečinami v desnem kolenu in bi po najnovejših informacijah lahko počival dva tedna, kar je za trenerja Jasona Kidda precej neugodna novica. Dvoboj se je odločal v napeti končnici, ko se je pri domačih izkazal Draymond Green in v zaključnih treh minutah zbral šest točk ter obenem blokiral poskus Daniela Gafforda. Tokratna tekma med Golden Statom in Dallasom bi sicer morala biti po razporedu že 19. januarja, a so jo prestavili zaradi smrti pomočnika trenerja Steva Kerra Dejana Milojevića v Salt Lake Cityju. Dallas je zapravil lepo priložnost, da bi se z zmago še dodatno približal LA Clippers na četrtem mestu zahodne konference, saj je moštvo iz Kalifornije klonilo proti Sacramentu, a tako vseeno ohranilo dve zmagi prednosti. Luki Dončiću in soigralcem pa za ovratnik tesno dihajo New Orleans, Sacramento in Phoenix, tako da se na preostalih sedmih tekmah obeta ogorčen boj za čim boljša izhodišča pred končnico in neposredno uvrstitev v izločilne boje.

»Postali smo ekipa, ki nikoli ne odneha. Imeli smo priložnost, da bi tekmo prevesili v našo korist, a tokrat enostavno nismo zadevali iz ugodnih položajev v ključnih trenutkih. Dolgo časa smo že na poti, bili pri tem uspešni, saj smo od petih dobili štiri tekme. Imamo izjemno moštvo, ki je poleg odličnega napada začelo igrati še dobro obrambo. S tako igro lahko pridemo do konca in do naslova prvaka. Dokler bodo možnosti, bomo v to verjeli,« je po tekmi povedal Luka Dončić, ki je na obračunu pred Golden Statom proti Houstonu izpolnil kvoto 65 odigranih tekem, torej pogoj, da je lahko med kandidati za individualne nagrade po koncu sezone. Ker je tako posledično že jasno, da bo znova zasedel mesto v najboljši peterki lige, bo hkrati upravičen tudi do podaljšanja pogodbe z Dallasom za najvišji možni znesek. Poleti 2025, ko bo odigral sedmo sezono v ligi, bo tako lahko podpisal petletno pogodbo za kar 346 milijonov dolarjev, kar bi bila najvišja pogodba v zgodovini lige NBA.