Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je razlog za stavko je nezadovoljstvo glede finančnega upravljanja znamenitosti. Mestno javno podjetje SETE (Societe d'Exploitation de la tour Eiffel), ki upravlja s stolpom, imetnikom vstopnic svetuje, naj pred prihodom preverijo situacijo ali preložijo obisk.

Sindikati upravljavcu očitajo poslovni model, ki po njihovem mnenju temelji na prenapihnjeni oceni prihodnjega števila obiskovalcev, hkrati pa podcenjuje stroške vzdrževanja.

Gre za drugo stavko osebja Eifflovega stolpa v dveh mesecih, ki bi se po navedbah sindikatov lahko podaljšala. Prvo stavko so zaposleni organizirali decembra lani, ob stoti obletnici smrti inženirja Gustava Eiffla.

Eifflov stolp vsako leto obišče skoraj sedem milijonov obiskovalcev, od tega jih je približno tri četrtine tujcev. Število se je sicer med pandemijo zmanjšalo, vendar se je že lani povzpelo na 5,9 milijona. Ker bo letos francoska prestolnica gostila olimpijske igre, se pričakuje, da se bo število obiskovalcev Pariza to poletje še povečalo.