Košarkarska tekma na kateri ena ekipa doseže več kot 200 točk, skupno pa jih dosežejo neverjetnih 397? Če se je to zdelo nemogoče, je to na tekmi vseh zvezd lige NBA postalo mogoče, potem ko so košarkarji vzhoda z 211:186 premagali zahod. Prvič v zgodovini je padla meja 200 točk, doslej največ. in sicer 196, pa so jih leta 2016 dosegli košarkarji zahoda.

»Ko smo vstopili v tretjo četrtino in smo zadeli veliko metov, smo se med seboj spraševali, kakšen je že rekord?« je po tekmi dejal najkoristnejši igralec Damian Lillard, ki je dosegel 39 točk, od tega 11 trojk, in dodal: »Ko smo to enkrat ugotovili, smo se podali v lov za rekordom. Velika čast je, da se nam je uspelo vpisati v zgodovino.« Košarkarji so bili napadalno izjemno razpoloženi. Padel je tudi skupni rekord v točkah iz leta 2017 (dosegli so jih 23 več), ekipa vzhoda je zabila kar 42 trojk, šest več od prejšnjega rekorda ekipe LeBron iz leta 2019.

Seveda na tekmi ni manjkal niti Luka Dončić, za katerega je bila to že peta tekma vseh zvezd, še četrtič pa je bil član prve peterke. Na tekmi se je predvsem zabaval, viralen pa je postal njegov poskus zabijanja, ki se mu je izjalovil. »Rekel bi, da sem se malo precenil. Jaz ne zabijam,« je neuspeli poskus pokomentiral 24-letni Slovenec, ki je dosegel zanj skromnih sedem točk ter vpisal še po sedem skokov in podaj. Zabaval se je skupaj s srbskim zvezdnikom Nikolo Jokićem, s katerim sta med ogrevanjem za občinstvo uprizorila številne vragolije, med drugim je 29-letni Jokić zabil prek Stephena Curryja. »Vesel sem, ko igram z Nikolo, saj se vedno dobro zabavava. Na takšnih tekmah je pomembno predvsem, da se nihče ne poškoduje, drugo je zame postranskega pomena,« je zanj skromno predstavo še pospremil Dončić.

Veliko so pričakovali tudi od kapetana vzhoda Giannisa Antetokounmpa, ki je bil leta 2021 tudi najkoristnejši igralec tekme, a je bil prepričan, da bo to večer nekoga drugega. »Vedel sem, da bo Lillard naredil nekaj izjemnega. Ko ima tak pogled v očeh, je bolje, da mu le podaš žogo in se mu preprosto umakneš s poti,« je dejal 29-letni, v Atenah rojeni košarkar, ki je tokrat dosegel 23 točk. Najuspešnejši je bil sicer s 50 točkami v ekipi zahoda Karl-Anthony Towns, ki je kar 31 točk dosegel v zadnji četrtini. V soju luči pa se je znašel tudi LeBron James. Štirikratni prvak lige NBA in štirikratni MVP sezone je pri 39. letih nastopil na rekordni, že 20. tekmi zvezd, a je moral zaradi poškodbe gležnja predčasno s parketa in v drugem polčasu ni več igral. Je bilo pa zato aktualno vprašanje, ali je pred njimi še kakšna tekma zvezd. »Nisem se še odločil, koliko sezon imam pred sabo. Vem pa, da jih ni več veliko,« je bil skrivnosten superzvezdnik Los Angeles Lakers. Znan je že termin prihodnje tekme vseh zvezd, ta bo na sporedu od 14. do 16. februarja v San Franciscu.