Preberite še: Simone Pianigiani vse večja težava Cedevite Olimpije

Enaintridesetletni branilec je v evropskem pokalu na šestih tekmah v povprečju dosegal 16,2 točke, 8,7 asistence in 2,7 skoka na tekmo, v ligi Aba pa je na parket prav tako stopil na šestih tekmah in v povprečju dosegal 14,2 točke, 8,2 podaje ter 1,8 skoka na tekmo.

V tem obdobju je bil Prepelič najboljši podajalec evropskega pokala in regionalne lige. Cedevita Olimpija je v tem času v regionalnem tekmovanju zabeležila pet zmag, v evropskem pokalu pa še naprej ostaja brez zmage.

V ljubljanskem klubu so se Prepeliču zahvalili za prispevek v zadnjem mesecu in pol, slovenski reprezentant pa ima proste roke pri iskanju novega delodajalca.

S Cedevito Olimpijo je 23. oktobra kratkoročno pogodbo podpisal v želji, da bi v tem času našel snubce iz evrolige. Za zdaj ni jasno, kje bo Prepelič nadaljeval kariero. V njej je doslej nosil drese Banvita, Oldenburga, Limogesa, Levallois Metropolitansa, Real Madrida, Joventuta in Valencie, preden se je letos vrnil v Ljubljano.

Za nekdanjo Union Olimpijo je igral v dveh različnih obdobjih (2010 - 2012 in 2014 - 2015). Prepelič je člansko kariero začel v sezoni 2009/10 v dresu Branika iz Maribora. Pred nastopanjem za Olimpijo je sledila še selitev v Helios Domžale.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Aziji je bil Prepelič drugi strelec Slovenije za Luko Dončićem. Imel je povprečje 14 točk na tekmo. S slovensko reprezentanco je vrhunec dosegel ob zlati kolajni na EP 2017 ter z uvrstitvijo na olimpijske igre leta 2021 v Tokiu.

Po pisanju košarkarskega portala Eurohoops Türkiye bo Prepelič kariero nadaljeval v Galatasarayu. Klub iz Istanbula, ki je bil od ustanovitve leta 1911 šestnajstkrat prvak Turčije (nazadnje 2013), po desetih tekmah državnega prvenstva zaseda 12. mesto v 16-članski superligi (4-6), v ligi prvakov pod okriljem Fibe pa je v štirih nastopih dosegel eno zmago.