»Verjamemo, da bomo s tem prepričali marsikaterega potnika, ki danes morda ni naš uporabnik, da se bo odločil za potovanje z avtobusom, in uspešno nagovorili tudi tiste, ki niso Ljubljančani ali ki niso vsakodnevno v stiku z našimi storitvami,« si je ob predstavitvi zaželel namestnik direktorja LPP Rok Vihar.

Možnost plačevanja z bančnimi karticami na avtobusih bo postopek poenostavila predvsem obiskovalcem Ljubljane, pa tudi turistom, ki Ljubljano obiščejo zgolj za en dan. Ne bo jim več treba iskati prave aplikacije ali prodajnega mesta z Urbano, kar povsod sodi med najbolj nadležna opravila na potovanjih. Poteza LPP je koristna tudi za Ljubljančane, saj bo po novem na avtobus možno skočiti tudi brez Urbane ali z izpraznjeno baterijo mobilnika z aplikacijo.

Novi sistem podpira plačevanje s plačilnimi karticami Visa in Mastercard, ne podpira pa kartic Maestro. Vihar je zagotovil, da je tržni delež teh kartic danes zelo majhen, do konca leta pa naj bi banke vse kartice Maestro zamenjale za Viso ali Mastercard.

Urbana še naprej prinaša več ugodnosti

Pri LPP verjamejo, da bodo redni potniki še naprej uporabljali kartico ali aplikacijo Urbana, saj omogoča bistveno širši spekter storitev. »Za vse, ki ne uporabljajo aplikacije Urbana, pa bo to zelo dobrodošla dodana vrednost, da bodo lahko enostavno in hitro vstopili na avtobus,« je prepričan Vihar.

Opozoril je še, da je brezplačno prestopanje ugodnost, ki jo nudijo le uporabnikom Urbane. »Imetniki plačilnih kartic z njo plačajo enkratno vožnjo po ceniku, uporabniki Urbane pa imajo dodatno ugodnost, da lahko prestopajo v roku 90 minut,« je pojasnil.

Uporabniki Urbane imajo tudi dodatno ugodnost: ob parkiranju na parkiriščih P+R se jim namreč za tisti dan Urbana omogoči dve brezplačni vožnji z avtobusom. Ob plačilu z bančno kartico te ugodnosti nimajo.

Ali novost deluje, preberite v četrtkovi spletni in tiskani izdaji Dnevnika.