Lanski najkoristnejši igralec (MVP) lige Embiid je dosegel prvi trojni dvojček v sezoni že po treh četrtinah, Sixers pa so zadeli kar 22 trojk, eno manj od klubskega rekorda.

»Poskušamo igrati zmagovalno košarko,« je po tekmi dejal 29-letni Embiid: »Ko so moji soigralci popolnoma odprti, jim želim zagotoviti lahke mete in s tem tudi sebi olajšam igro. Zabavamo se na parketu, ko si podajamo žogo. Ta ves čas kroži. A vse se začne pri dobri obrambi.«

Tyrese Maxey je bil prvi strelec tekme z 31 točkami in osmimi podajami.

Na drugi strani James še nikoli ni doživel poraza za 44 točk vse od prvenca v ligi leta 2003. »Kaj je treba spremeniti, da se to ne bo ponovilo? Veliko,« je dejal 38-letni James brez oklevanja po tekmi, na kateri ni zbral niti enega skoka.

V senci hudega poraza je ostal podatek, da je James po tej tekmi postal košarkar z največ odigranimi minutami v zgodovini prvenstva NBA in je na mestu rekorderja zamenjal nekdanjega igralca LA Lakers, Kareema Abdul-Jabbarja.

»Ubili so nas na črti za tri točke,« je dodal prvi zvezdnik lige James: »Zadevali so koše. Dobro so igrali in zasluženo pometli z nami.«

Anthony Davis je za goste iz Los Angelesa dodal 17 točk in 11 skokov.

Philadelphia je z 12. zmago (ob petih porazih) napredovala na drugo mesto za vodilnimi v vzhodni konferenci, Boston Celtics, medtem ko so Lakers (10-8) zdrsnili na osmo mesto na zahodu.

Na obračunu najslabših moštev lige NBA v Detroitu je Kyle Kuzma iz Washingtona dosegel 32 točk, zbral 12 skokov in dodal osem podaj ter s 126:107 popeljal gostujoče Wizards do zmage nad Pistons. To je bila za čarovnike prva zmaga po devetih tekmah, bati pa so izgubili še na 14. zaporedni tekmi.

V Indiani je blestel Jerami Grant s 34 točkami, Malcolm Brogdon jih je za zmago Portland Trail Blazers s 114:110 nad Pacers dodal 24, bahamski center Deandre Ayton pa 22 ter 13 skokov. Prvi strelec gstiteljev je bil Tyrese Haliburton s 34 točkami.