Na drugem mestu je končal Monačan Charles Leclerc (Ferrari), tretji pa je bil Britanec George Russell (Mercedes).

Svetovni prvak je danes s 54. uspehom tudi prehitel Nemca Sebastiana Vettla na večni lestvici najboljših dirkačev. Zdaj je Verstappen sam na tretjem mestu, pred njim sta le še Britanec Lewis Hamilton (103) in Nemec Michael Schumacher (91).

V skupnem seštevku zadnja dirka sezone ni odločala o ničemer. Verstappen je že nekaj časa svetovni prvak, podprvak je od predzadnje dirke sezone njegov moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez, tretji pa drugi Mercedesov voznik Hamilton.

Danes je padla le še odločitev o drugem mestu med konstruktorji. Za prepričljivo najboljšim moštvom Red Bull si je drugo mesto na koncu privozil Mercedes, a le s tremi točkami naskoka pred Ferrarijem. Italijanski ekipi ni pomagalo niti drugo mesto po pogumni vožnji Leclerca; Russell je namreč napredoval za eno mesto na tretje, ker je Perez dobil petsekundni pribitek zaradi trčenja z Landom Norrisom, zaradi česar je bil na koncu četrti. Pomagal pa je tudi Hamilton z devetim mestom.

Verstappen ni veliko prepuščal tekmecem. Ne v sezoni nasploh, pa tudi danes ne. Še za eno zmago je podaljšal že tako rekordni niz uspehov v sezoni, mejnik je zdaj pri 19.

Za ljubitelje statistike v formuli 1 je Nizozemec poskrbel še za dva dodatna rekorda: postal je prvi dirkač, ki je bil v vodstvu dirk več kot 1000 krogov, poleg tega pa je popravil odstotek krogov, ko je vodil na dirkah, na 75. Prejšnjega je imel še iz davnega leta 1963 Jim Clark (71).

Za najboljšo četverico je danes končal Lando Norris, za Britancem je bil šesti drugi McLarnov dirkač Avstralec Oscar Piastri, zadnje točke v sezoni pa so dobili še Španec Fernando Alonso (Aston Martin), Japonec Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Hamilton in Kanadčan Lance Stroll (Aston Martin).

"Izjemna sezona. V zadnjem krogu sem se počutil zelo čustveno, saj sem bil zadnjič v dirkalniku, ki je poskrbel za toliko uspehov. Ponosen sem, da sem dobil tudi zadnjo dirko, velika zahvala gre moji ekipi Red Bull, za nami je preprosto super leto. Kaj podobnega bo zelo težko ponoviti, a smo seveda vsi zelo uživali v tem, kar smo počeli," je dejal trikratni svetovni prvak.

"Zelo smo garali za to drugo mesto. Mislim, da smo si zaslužili kakšno pijačo danes zvečer," je po končnem in za Mercedes srečnem razpletu dejal Russell. Ob tem boju za konstruktorsko drugo mesto velja dodati, da je prvak sam dosegel več točk kot oba Mercedesova dirkača skupaj.

Končni seštevek sezone tako kaže prepričljivo najboljšega Verstappna (575), daleč za njim pa Pereza (285), Hamiltona (234) in Fernanda Alonsa (206). Z enakim številom točk je bil peti Leclerc, eno manj je zbral Norris.

Med konstruktorji pa je za zelo oddaljenim Red Bullom (860) vrstni red na drugem in tretjem mestu Mercedes 409 in Ferrari 406, četrti je bil McLaren s 302, peti pa Aston Martin z 280.