Domača zvezdnica Shiffrin je že zelo zgodaj kot tretja na startu poskrbela za navdušenje domačih navijačev z najhitrejšo vožnjo. V finalu ni naredila napake ter zanesljivo ubrala pot med količki za novo najhitrejšo vožnjo.

V finalu se ni ohranila razvrstitev s prve vožnje. Slovakinja Petra Vlhova je s tretjega skočila na drugo mesto (+0,33). Wendy Holdener iz Švice je s četrtega skočila na tretje (+1,37), Nemka Lena Dürr pa je z drugega zdrsnila na četrto mesto.

Shiffrin je konec tedna v ZDA s tretjim mestom na sobotnem veleslalomu in z današnjo slalomsko zmago vknjižila svoje še 141. stopničke v svetovnem pokalu, s čimer je najbolj uspešna med še dejavnimi smučarji in smučarkami.

Pred njo je s 155 uvrstitvami na zmagovalni oder Šved Ingemar Stenmark, ki ga je Shiffrin že v pretekli sezoni ujela po številu uvrstitev na najvišjo stopničko, slovitega Šveda prekaša za štiri zmage (90).

Shiffrin je najboljša slalomistka v zgodovini, zbrala je že 55 zmag na slalomih, 15 več od Stenmarka. Ta ima sicer več uvrstitev na slalomske stopničke (81), a ga Američanka lahko že to sezono prehiti tudi v tej statistični kategoriji, doslej jih je zbrala 78.

Prvič v sezoni so v finalu nastopile tri Slovenke, ki so vse osvojile točke.

Slokar je lahko najbolj zadovoljna s prvima uspešnima vožnjama v 20 mesecih, po vrnitvi v svetovni pokal po poškodbi na zadnjih dveh slalomih in dveh veleslalomih ni bila del najboljše trideseterice.

Po prvi vožnji je bila 14. V finalu pa je svoj nastop še nadgradila ter pokazala vožnjo, ki jo je krasila pred poškodbo.

Ob prihodu v cilj je za 21 stotink sekunde prevzela vodstvo od Avstrijke Katharine Huber. Za 44 stotink sekunde je njen čas izboljšala že naslednja na startu Italijanka Marta Rosetti.

A je Slokar zelo dolgo ohranila mesto pri vrhu in zasedla končno sedmo mesto, kar je njen najboljši izid v Killingtonu. Pred dvema letoma je bila na tem prizorišču deseta. Njen končni zaostanek je znašal 2,18 sekunde.

Tudi Dvornik (+2,81) je tako kot Slokar to sezono prvič nastopila v finalu, po prvi vožnji je bila 17.

Bucik (+2,95), ki je bila lani na tem prizorišču najboljša sedma, je še na četrti tekmi v sezoni osvojila točke. Na prvi progi je bila 19., v finalu je izgubila eno mesto.

Karavana svetovnega pokala ostaja v Severni Ameriki. Smučarke bodo premierno nastopile v Tremblantu v Kanadi, kjer bosta prvi decembrski konec tedna na sporedu dva ženska veleslaloma.