Čeprav je bila to zgodovinska prva tekma konferenčne lige v Ljubljani, med navijači Olimpije ni vzbudila velikega zanimanja, saj jih je v Stožice prišlo zgolj 4500. Igralci slovaškega prvaka Slovana iz Bratislave, za katere igra tudi nekdanji branilec Olimpije Kenan Bajrić, so se na največjem slovenskem stadionu počutili kot doma. Vzpodbujalo jih je 1500 rojakov, ki so že popoldne zasedli ulice slovenske prestolnice. Ljubljanski navijači na čelu z Green Dragons so se morali zelo potruditi, da so preglasili podpornike Slovana.

​Mijailović zmeden v igri s tremi branilci v obrambi

V začetni zasedbi Olimpije, ki je tekmovanje v konferenčni ligi začela s porazom 0:2 v Lillu, je bil presenečenje srbski obrambni igralec Marko Mijailović. To je pomenilo, da je Olimpija zaigrala s tremi branilci v obrambni vrsti, kar se je zaradi neuigranosti pokazala kot slaba odločitev. »Nikoli nisem zadovoljen s porazom. Prikazali smo dobro predstavo in čestitam igralcem. Ta ekipa prvič tekmuje v takšnem tekmovanju, tekmeci pa so močnejši in izkušenejši. Na takšni ravni ne smeš delati napak. Odločali so detajli. Slovan je zelo spoštoval Olimpijo, saj je postavil veliko igralcev v obrambo. Naša zasedba je zelo mlada in je prihodnost Olimpije. To je proces in ekipa raste, da bo še veliko boljša v prihodnosti,« se je po porazu branil trener Olimpije Joao Henriques, ki je tekmo videl drugače od večine poročevalcev na tribuni za medije.

Slovan je bil v kakovostno skromnem prvem polčasu nevarnejši, saj je Olimpija edini strel na gol kanadskega reprezentanta Borjana sprožila v 18. minuti (Elšnik). Slovan je imel najlepšo priložnost za vodstvo v 28. minuti, ko je srbski napadalec Čavrić (za Slovan igra že osmo sezono) ušel Mijailoviću in vratar Vidovšek ga je podrl s prekrškom za enajstmetrovko. Ljubljanski vratar se je takoj odkupil, saj je brez težav ubranil slab polvisok strel kapetana Vladimirja Wiessa mlajšega, medtem ko se je njegov oče na klopi v vlogi trenerja prijel za glavo. Olimpija ob agresivni igri Slovakov ni uspela igrati kombinatorno, da bi bila nevarna, za nameček sta bila v napadu povsem nekoristna počasna Posavec in Pedro Lucas.

​Čavrić ni ponovil napake trenerjevega sina

V začetku drugega polčasa je Vidovšek še ubranil dva poskusa Slovana, nato pa po nepotrebnem preigravanju Muhamedbegovića v kazenskem prostoru znova zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Armencem Berrsehjanom, ki jo je v 55. minuti v gol z neubranljivim strelom spremenil samozavestni Čavrić. Ljubljanski navijači so začeli metati predmete na igrišče (eden je zadel tudi stranskega sodnika), domači igralci pa so zmogli le dva strela (Rui Pedro, Kasa), ki pa sta bila veliko premalo za izenačenje. »Odigrali smo zelo dobro tekmo. Dogodke smo imeli pod kontrolo z dobro igro v obrambi, kjer je bil najboljši Bajrić, in veliko lepih priložnosti v napadu,« je povedal trener Slovana Vladimir Weiss, ki je zadovoljen s prvim mestom v skupini. Olimpija si je tako zelo zmanjšala možnosti za drugo mesto v skupini, ki vodi v izločilne boje. V tretjem krogu bo Olimpija 26. oktobra gostovala na Ferskih otokih pri Klaksviku, ki je sinoči remiziral z Lillom.

Izida 2. kroga v skupini A: Olimpija – Slovan Bratislava 0:1 (0:0), Klaksvik – Lille 0:0, vrstni red: Slovan 6, Lille 4, Klaksvik 1, Olimpija 0.