Združitev dveh največjih in najuspešnejših ekip v kolesarstvu je očitno neizbežna, danes piše nemška tiskovna agencija dpa.

Ekipi Jumbo-Visma z zmagovalcem Gira Primožem Rogličem, Toura Jonasom Vingegaardom in Vuelte Seppom Kussom ter Soudal Quick-Step s svetovnim prvakom v vožnji na čas Remcom Evenepoelom sta tik pred združitvijo. Uraden dogovor je le še vprašanje časa. Po informacijah dpa govorice o združitvi v kolesarskih krogih krožijo že več tednov.

Iskanje novih sponzorjev

Nova ekipa naj bi naslednje leto dirkala pod imenom Soudal-Visma. Ker se veriga supermarketov Jumbo umika kot glavni pokrovitelj, nizozemska ekipa, ki je letos zmagala na vseh treh največjih večetapnih dirkah, išče nove sponzorje. Nedavno se je govorilo o vlagateljih iz Savdske Arabije.

Pričakuje se, da bo združitev sprožila številne odmevne prestope kolesarjev, pri čemer bo imel Jumbo 27, Soudal pa 23 kolesarjev pod pogodbo za prihodnje leto. Največja velikost ekipe pa je 30 kolesarjev.

Nekdanji svetovni prvak Evenepoel že dlje časa meri na prestop v britansko ekipo Ineos. Zmagovalec Gira Roglič pa prav tako ni več zadovoljen s svojo vlogo pri Jumbu in ga povezujejo z več ekipami, še navaja dpa.