Panathinaikos Andraža Šporarja, Benjamina Verbiča in Adama Gnezde Čerina bo v primeru napredovanja proti Marseillu igral proti boljšemu iz dvoboja med Brago in Bačko Topolo. Graški Sturm Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata se bo, če bo v 3. krogu izločil PSV Eindhoven, zoperstavil zmagovalcu obračuna med Glasgow Rangers in Servette. Slovan Bratislava Kenana Bajrića pa bo v primeru slavja proti Maccabiju Haifi v zadnjem kvalifikacijskem krogu igral proti Young Boys iz Berna.

Prve tekme zadnjega kroga bodo 22. in 23. avgusta, povratne pa 29. in 30. avgusta. Zmagovalci teh dvobojev se bodo prebili v skupinski del lige prvakov, poraženci pa bodo nadaljevali v skupinskem delu evropske lige.

Jasno je že, da bodo v skupinskem delu lige prvakov igrali branilec naslova Manchester City, iz Anglije še Manchester United, Arsenal in Newcastle, iz Španije pa Sevilla, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid Jana Oblaka in Real Sociedad.

Iz Italije bodo igrali Napoli, Inter, Milan in Lazio, iz Nemčije Bayern, Borussia Dortmund, Leipzig Kevina Kampla in Benjamina Šeška ter Union Berlin, iz Francije PSG in Lens, iz Portugalske Benfica in Porto, iz Nizozemske Feyenoord, iz Ukrajine Šahtar Doneck, iz Avstrije Salzburg, iz Srbije Crvena zvezda, iz Škotske pa Celtic.

Pari zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov:

Slovan Bratislava/Maccabi Haifa - Young Boys Bern

Antwerpen - AEK Atene/Dinamo Zagreb

Rakow Czestochowa/Aris Limassol - Koebenhavn/Sparta Praga

KI Klaksvik/Molde - Olimpija Ljubljana/Galatasaray

Rangers/Servette - PSV Eindhoven/Sturm Gradec

Braga/Bačka Topola - Panathinaikos/Marseille

Qarabag ali HJK Helsinki tekmec Olimpije v primeru izpada iz lige prvakov

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Ljubljanska Olimpija bo v primeru izpada v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov proti Galatasarayu igrala v zadnjem krogu evropske lige proti zmagovalcu dvoboja med Qarabagom in HJK Helsinki.

V zadnjem krogu bo še nekaj slovenskega pridiha. Aberdeen Esterja Soklerja se bo meril z zmagovalcem med Žalgirisom Vilniusom in Häcknom.  Slovan Bratislava Kenana Bajrića bo v primeru izpada iz kvalifikacij lige prvakov v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige igral s poražencem dvoboja Rakow Czestochowa - Aris Limassol, ki se prav tako v 3. krogu še merita v kvalifikacijah lige prvakov. Lugano Žana Celarja in Abela Marca pa se bo zoperstavil belgijski zasedbi Union Saint-Gilloise.

Prve tekme zadnjega kroga bodo 24., povratne pa 31. avgusta. Zmagovalci dvobojev se bodo uvrstili v skupinski del evropske lige, poraženci pa konferenčne.

V skupinski del evropske lige so že uvrščeni angleški West Ham, Liverpool in Brighton, španska Villarreal in Betis Sevilla, italijanska Roma in Atalanta, nemška Bayer Leverkusen in Freiburg, francoska Rennes in Toulouse ter portugalski Sporting.

Pari zadnjega kroga kvalifikacij evropske lige:

Slavia Praga/Dnipro-1 - Zorja Lugansk

Olympiacos/Genk - Čukarički

Union Saint-Gilloise - Lugano

Astana/Ludogorec - Ajax

Žalgiris Vilnius/Häcken - Aberdeen

Lask Linz - Zrinjski/Breidablik

KI Klaksvik/Molde - Šerif Tiraspol/Bate Borisov

Olimpija Ljubljana/Galatasaray - Qarabag/HJK Helsinki

Slovan Bratislava/Maccabi Haifa - Rakow Czestochowa/Aris Limassol

AEK Atene/Dinamo Zagreb - Koebenhavn/Sparta Praga

Celje in Maribor dobila potencialna tekmeca za zadnji krog kvalifikacij konferenčne lige

Uefa je z žrebom določila tudi potencialna tekmeca Celju in Mariboru v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige. Celjane v primeru napredovanja iz 3. kroga čaka boljši iz dvoboja med AEK Larnako in Maccabijem Tel Avivom, Mariborčane pa zmagovalec dvoboja Twente - Riga.

Celje se bo sicer v 3. krogu na prvi tekmi v četrtek ob 20. uri v Stožicah merilo z belorusko zasedbo Neman Grodno, Maribor pa bo takrat gostoval pri Fenerbahčeju slovenskega reprezentanta Mihe Zajca.

Prve tekme zadnjega kroga kvalifikacij bodo 24., povratne pa 31. avgusta.