Ženski del kvalifikacij bo na sporedu med 16. in 24. septembrom, medtem ko bodo odbojkarji obračune začeli 30. septembra, končali pa 8. oktobra.

Žreb je že pred časom določil tekmece slovenskih reprezentanc v lovu na prvo uvrstitev na olimpijske igre, sedaj pa so znane nekatere nove podrobnosti.

Poleg razporeda je moška izbrana vrsta izvedela, da bodo njene tekme v skupini B potekale v japonski prestolnici, medtem ko prizorišče ženskih obračunov v skupini C na Poljskem še ni znano.

Slovenkam, ki jih vodi selektor Marco Bonitta, bo na turnirju pripadla tretja (od štirih) tekma uvodnega dne. V soboto, 16. septembra, se bodo tako pomerile s Poljsko. Dan kasneje bo ob 20.45 sledila tekma proti Italiji. Po dnevu premora jih v torek, 19. septembra, čaka obračun z ZDA, istočasno pa naslednji dan srečanje proti Nemkam.

Sledil bo nov enodnevni premor, nato pa bodo v zaporednih dneh odigrale še tekme proti Tajski, Kolumbiji in Južni Koreji.

Če bo ženska reprezentanca v najbolj zgodnih terminih igrala v zadnjem delu kvalifikacij, je ravno obraten urnik pripadel moškim kolegom.

S Tunizijo, zmagovalko zadnjih treh afriških prvenstev, se bodo izbranci Gheorgheja Cretuja pomerili v soboto, 30. septembra. Zavoljo časovne razlike bo to prva tekma moškega dela kvalifikacij, v katerih bodo odbojkarji iskali pot do olimpijskega Pariza.

Dan kasneje bo Sloveniji nasproti stala Turčija, po dnevu premora pa v zaporednih dneh še Finska in Egipt. Po novem dnevu premora slovensko reprezentanco v petek, 6. oktobra, čaka dvoboj z ZDA, med vikendom pa bosta nato sledila še obračuna proti gostiteljici Japonski in Srbiji.

Kvalifikacije za olimpijske igre leta 2024 v Parizu bodo potekale na treh turnirjih. V moški in ženski konkurenci jih bo na Japonskem gostil Tokio, medtem ko točna lokacija na Kitajskem še ni znana. Pri ženskah je gostiteljica tretjega turnirja Poljska - točna lokacija prav tako še ni znana -, pri moških pa brazilski Rio de Janeiro.

Na vsakem turnirju bo nastopilo po osem reprezentanc, ki se bodo pomerile po enokrožnem sistemu. Najboljši dve iz vsakega turnirja bosta uresničili olimpijske sanje.