Po poročanju hrvaškega portala Glas Istre je policija okoli tretje ure ponoči prejela prijavo o mrtvem moškem v naselju Vabriga. Ta leži blizu obalne ceste, ki povezuje Vrsar s Savudrijo. Po poročanju portala gre za 25 let starega moškega, ki je padel s strehe apartmaja več kot osem metrov v globino in umrl. Natančen vzrok smrti bo sicer pokazala obdukcija, ki jo je odredilo pristojno državno tožilstvo. Prvo pomoč so mladeniču do prihoda reševalcev nudili stanovalci sosednjega bloka.

V Poreču trenutno sicer poteka tradicionalni Spring Break, na katerem se zabava okoli tri tisoč Slovencev, a je organizator prireditve Collegium Travel za 24ur pojasnil, da moški v Poreč ni prišel v sklopu potovanja njihove agencije.

Pred le nekaj dnevi se je na Hrvaškem pripetila podobna nesreča. Na Hvaru je v petek zvečer z višine okoli treh metrov padel 30-letni Britanec. Pi pisanju lokalnih medijev je bil opit, ko se je skušal povzpeti na balkon apartmaja, ki ga je najel. V določenem trenutku je padel in z glavo močno udaril ob tla. Zaradi hudih poškodb se še vedno zdravi v splitski bolnišnici.