Los Angeles je povsem dominiral drugo ekipo rednega dela v zahodni konferenci že v prvem polčasu. Pri tem je bil izredno učinkovit superzvezdnik LeBron James, ki je ob metu 7-8 iz igre v prvih 24 minutah dosegel 17 točk. Los Angeles je ob premoru vodil s 57:42.

Poln pohval igre prvega zvezdnika jezernikov je bil trener Darvin Ham: »Igra z veliko mero odločenosti. Zaveda se, da ne bo imel več veliko priložnosti za uvrstitev v končnico.«

James je ob nekoliko več počitka v drugem polčasu na koncu dosegel 22 točk. Drugi član udarnega zvezdniškega dvojca jezernikov Anthony Davis pa je dosegel 16 točk in ujel 14 odbitih žog. Za Memphis je bil brez pravega učinka njegov prvi igralec Ja Morant, ki je ob 19-odstotnem metu na tekmi dosegel zgolj 10 točk.

Nerazpoložen Golden State

Ekipa iz mesta angelov se bo v drugem krogu končnice srečala z zmagovalcem serije med Sacramento Kings in Golden State Warriors. Ta je po zmagi Sacramenta s 118:99 na šesti tekmi izenačena pri 3:3 v zmagah.

Sacramento je tokrat vodil večino tekme, predvsem pa tekmecev ni več spustil blizu po drugi četrtini. Izredno učinkovit za Sacramento je bil De'Aaron Fox s 26 točkami in 11 podajami, prvi strelec pa je bil celo s klopi Malik Monk, ki je dosegel 28 točk.

Na drugi strani je za strelsko nerazpoloženi Golden State, ki je imel zgolj 37-odstotni met iz igre, prvi strelec bil Steph Curry z 29 točkami.

Odločilna sedma tekma med ekipama je na sporedu v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času. Že v noči iz sobote na nedeljo pa se bo začela serija drugega kroga končnice med Phoenix Suns in Denver Nuggets, za katere igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar.