Spodaj podpisani mag. Igor Teršar pojasnjujem, da z go. Jarm nikoli nisem podpisal kakršnekoli pogodbe o zaposlitvi, saj je imenovana zaposlena za nedoločen čas v Slovenski filharmoniji (SF). V času, ko sem bil direktor JSKD, sem s takratnim direktorjem SF na podlagi 54. člena ZUJIK podpisoval dogovore o sodelovanju med SF in JSKD (zadnjega sem kot direktor JSKD podpisal 20. 12. 2016), saj je bil ugotovljen javni interes na področju notne literature. Gre za zbirko, ki jo je doniral dr. Mirko Cuderman, za kar je prejel tudi medaljo za zasluge predsednika Republike Slovenije. Na podlagi dogovorov o sodelovanju je z go. Jarm sklenil anekse k pogodbi o zaposlitvi takratni direktor SF (kot njen delodajalec). Zadnji dogovor o sodelovanju med SF in JSKD je v imenu SF podpisala zdajšnja direktorica mag. Marjetica Mahne v letu 2018.

Želim, da je jasno, da po prenehanju funkcije direktorja JSKD nisem podpisal nikakršnega dokumenta v imenu JSKD, prav tako nisem na pogodbah, ki sem jih kot direktor JSKD sklenil, nikoli popravljal datumov. Nikoli nisem ponarejal dokumentov oziroma listin. Prav tako nikoli nisem deloval koruptivno.

Tudi JSKD je po objavi članka podal izjavo, citiram: »Mag. Igor Teršar v času po 1. 1. 2017, ko ni bil več direktor JSKD, v imenu JSKD ni podpisoval nobenih pogodb ali kako drugače posegal v poslovne procese JSKD.«

Mag. Igor Teršar, Ljubljana